Nathan Vriens: Seizoen is duidelijk geslaagd al

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Aug 2013 - 11:25
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

1. Je behaalde je tweede seizoenzege op de weg in Alt-Hoeselt. Had je de tweede overwinning niet sneller verwacht? Ik verwachtte dat ik in vorm was nadat ik terug kwam van vakantie en een week na mijn vakantie win ik, maar ik heb na Jesseren niet zo’n goede resultaten meer gehaald waardoor ik winst niet verwachtte.

2. Beschouw je u seizoen nu als geslaagd of had je meer gehoopt al? Duidelijk geslaagd, een hoop ereplaatsen, 2 overwinningen op de weg, een tijdrit en de ploegentijdrit meer moet dat voor mij niet zijn.

3. Wat was tot nu toe je grootste tegenvaller/teleurstelling van het seizoen? Mijn tweede plaats in Zutendaal. Toen kon Dries Dops mij net voor blijven en dat blijft toch hangen.

4. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd? Heuvelachtige parcours liggen me wel, daar probeer ik dan ook altijd weg te rijden. Ik moet in de aanval zitten of de uitslagen zijn maar redelijk.

5. Hoe waren de andere wedstrijden van het seizoen al voor je? Mijn seizoen was algemeen goed tot nu toe alleen jammer van de krampen soms in de finalen.

6. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit? Naar de BVB in  Sint-Lievens Houtem, ik heb gewoon nog eens zin in een grote wedstrijd en zien wat ik daar kan.

7. Wat ga je in de winter doen : piste of veldrijden?  Ik ga dit jaar wat cyclocross wedstrijden meerijden. Ik verwacht geen ereplaatsen ofzo maar hoop het toch redelijk te doen.

8. Al een idee wat volgend jaar voor je zal brengen? Welke ploeg? Ik zal moeten afwachten tot de eerste koersen om te weten wat het dat seizoen dan voor mij zal brengen. Ik blijf bij mijn top ploeg Sport en Moedig Genk  Mecona Cycling Team.

9. Naar welke renners kijk je op? Waarom? Stybar, hij is zeer sterk bezig en maakt elke dag vooruitgang sterke renner met veel klasse.

Gerelateerde artikels

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn eerste zegen was een hele opluchting en daarmee ook meteen een mooi moment van het seizoen. Maar de ploegentijdrit was toch het mooiste moment met onze ploeg iets wat in de schaduw starten en dan winnen. Dit is zo goed voor het...
In het Limburgse Voorshoven-Neeroeteren verschenen slechts 34 juniores aan de start voor het provinciaal kampioenschap. Nathan Vriens won de wedstrijd en was een terechte provinciaal kampioen. De eerste tweedejaars was Matthias Houlmont met een 7e plaats in wedstrijd. "Er werd vanaf de eerste...
Onder een stralend zonnetje vertrokken de renners in Goetsenhoven voor een grote lus van 72 km voor men aan de 3 plaatselijke ronden begon in Zepperen. Bij het opdraaien van de plaatselijke ronden was er een kopgroep van 9 renners. Hun voorsprong op het peloton bedroeg om en bij de 45 seconden. Bij...
Nathan Vriens was de snelste van een kopgroep van 8 renners. In een lastige wedstrijd die van bij de aanvang snel ging ontstond er op 3 ronden van het einde in enkele schijven een kopgroep van 8 renners. In de eindspurt toonde Nathan Vriens zich de snelste voor Manu Stoopen en Jarno Mondelaers....
"Van het begin werd er hard gekoerst op het golvend parcours in Bovelingen. Net voor halfweg rijdt er een groep van 5 weg, hierna nog eens 2 renners. Ik ga als enkeling er achter en pak van die 2renners Jorden De Haes mee en samen rijden we vlot de kloof van toen nog 40 seconden toe. Later...
In het Limburgse Nieuwerkerken verschenen 58 juniores aan de start. Nathan Vriens mocht voor de eerste keer dit seizoen zijn armen de lucht insteken. "Er werd heel de koers hard gereden met verschillende aanvallen. Deze aanvallen kregen maximum 20 seconde voorsprong. Toen reden er uiteindelijk 7...