Miquel Druyts : "Een podiumplaats behalen is mijn doelstelling"

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Feb 2016 - 20:49
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Miquel Druyts sluit zijn seizoen als junior af bij Sport en Steun Leopoldsburg. Miquel heeft enkele doelen vooropgesteld die hij dit seizoen wil waarmaken.

1. Je start je seizoen als tweedejaars junior bij Sport en Steun Leopoldsburg. Waarom de keuze voor deze ploeg? De ploegleider van vorig jaar bij DCM, die ook mijn trainer is “Herman Giedts” ging naar deze club overgaan wat de samenwerking veel makkelijker maakt. Ik heb ook wel bij een aantal andere ploegen gaan horen maar heb dan uiteindelijk toch voor sport en steun gekozen door de kansen die ik ga krijgen dit jaar. Ik ken de begeleiding en weet dat als er iets is dat ik er steeds kan op rekenen. We rijden toch wel een mooi programma met de ronde van Oostenrijk en Luik – La Gleize waar ik toch wel hard naar uitkijk.

2. Hoe kijk je terug op seizoen 2015? Tevreden of zat er meer in? Ik ben best nog wel tevreden over afgelopen seizoen, het was een leuk jaar zonder veel pech te hebben gehad. Vooral heb ik veel kunnen leren en proeven van de grote wedstrijden die ik heb mogen rijden bij DCM waarvoor dank! Mijn winter vorig jaar had ik weinig getraind waardoor ik in het begin van het seizoen niet mee kon met de grote wedstrijden en ik vooral terug aan de conditie heb moeten bouwen. Tegen de zomer begon ik dan pas deftig te rijden maar dat heb ik deze winter anders aangepakt dus ik ben benieuwd naar de start van het seizoen!

3. Hoe kijk je terug op de kampioenschappen? Aan het BK heb ik dit jaar niet deelgenomen dus daar kan ik eigenlijk weinig over zeggen maar ik hoop er dit jaar toch een rol te kunnen in meespelen maar daar lig ik nog niet wakker van.

4. Kreeg je te maken met pech/ blessures afgelopen seizoen tijdens de diverse wedstrijden? Ik ben vorig jaar 1 keer gevallen in de voorlaatste rit van de 4 daagse van Kontich door even onoplettendheid een put in de weg gemist te hebben. In Plédran (Fr) zijn ze in de sprint tegen mij gevallen waardoor er enkele spaken afbraken maar ik ben zelf niet gevallen en ben te voet over de meet gekomen. Maar voor de rest is alles vlot zonder pech verlopen.

5. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar seizoen 2016 toe? In de klimwedstrijden zoals Harzé Herbeumont en Luik – La Gleize zal ik toch wat meer op moeten trainen wil ik hier een rol in kunnen meespelen. Maar ik heb er een goed oog op.

6. Je reed afgelopen zomer ook enkele wedstrijden op de piste. Ambitie hierin of gewoon puur training ? Dat is puur voor plezier en goede intervaltraining hier heb ik geen ambities voor en het is ook wel leuk voor het prijzengeld dat je daar altijd meekrijgt. :p

7. Wat is je sterkte als renner? Ik kan wel goed tegen de warmte geef mij maar 40°C!

8. Zijn je tijdrit capaciteiten verbetert ten opzichte van vorig jaar ? Ja, daar wil ik wel een doel van maken om me daarop te viseren. Vorig jaar haalde ik een 11e plaats op het pk tijdrijden in Oostmalle waar ik heel tevreden mee was en daar wil ik dit jaar toch wel nog beter doen.

9. Wat zijn de doelen voor 2016? Ik hoop toch wel zeker een kermiskoers te winnen en een rol mee te kunnen spelen in de grote koersen en hopen voor een selectie voor de nationale testtijdritten.

10. Wanneer ga je tevreden u seizoen afsluiten ? Als ik op het podium heb gestaan!

11. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk?  Het is wel zwaar, maar met een goede planning lukt het nog wel een beetje. De trainingen worden als maar zwaarder. Dit is mijn laatste jaar bij de jeugd dus hier wil ik wel het maximum uithalen. Het 5e middelbaar is een moeilijk jaar voor mij dus het is even een moeilijke periode maar de trainingen onderhoud ik wel goed en ik studeer wanneer ik kan studeren.

12. Is er de zin en intentie om door te gaan als belofte met de sport of gaan de studies primeren dan? Als ik mijn diploma secundair onderwijs heb gehaald ga ik in avondschool verder studeren voor fietsmecanicien en me volledig focussen op de koers. Dus verder studeren en stoppen met koersen gaat niet gebeuren.

De snelle vragen
Lievelingskleur : wit
Favoriete muziek : zowat vanalles
Andere hobby's: heb ik niet
Favoriete film : Unbroken en Bingo
Lievelingseten : Pasta
Ochtend- of avondmens : avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : maakt niet uit
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : fietsvakantie
Bergop of bergaf : bergaf
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : tijdrit
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Alberto Contador
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Warm weer!

 

Gerelateerde artikels

Miquel Druyts start volgend seizoen als belofte bij Steeds Vooraan Kontich. "Het is dichtbij voor mij en  ze rijden toch wel wat mooie koersen dit jaar.": aldus Miquel. Zelf je transfer melden kan via redactie@cyclingsite.be  
Miquel Druyts start zijn seizoen als tweedejaars junior volgend jaar bij Sport en Steun Leopoldsburg. "Ik ga er veel kansen krijgen en ze rijden wel wat mooie koersen." aldus Miquel. Wil je zelf je transfer aankondigen voor 2016? Mail naar redactie@cyclingsite.be