Minerva Cycling Team hoopt op doorstart

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Sep 2022 - 13:12
Printvriendelijke versie

Het Minerva Cycling project dat ongeveer een jaar geleden als een soort zegen voor het Belgische wielrennen begon staat nu op de helling. Niet in het minst door het plotse overlijden van bezieler Filip Carpentier. Hij vond dat jonge renners te weinig kansen kregen om de wielerstiel op hoger niveau aan te leren en hij na een moeilijke periode ook de koersorganisatoren met zijn Minerva wilde ondersteunen.

Maar er zijn tegenwoordig geen zekerheden meer dus wenste ploegleider Preben Van Hecke meteen zijn renners in te lichten over de recente situatie. Wat niet wil zeggen dat de hoop om verder te gaan is opgegeven en de ambitie nog steeds aanwezig is om dat te verwezenlijken volgens manager Gilbert Orbie. “Zoals het er nu naar uitziet is er de Minerva Cycling Team basis waarop we zouden kunnen verder bouwen. Dat we voor 2023 de deuren van ons Minerva team gingen openzetten voor cosponsoring had CEO Filip Carpentier zelf nog aangegeven.” Met dat gegeven gaat het teammanagement aan de slag om de nodige budgetten te vergaren.                                                               

Wat het uiteindelijke resultaat ook zal zijn, met de knowhow en de entourage rond het team stellen we alles in het werk om een doorstart proberen te realiseren.       

Gerelateerde artikels

Minerva geeft als één van de grootste e-bike fietsmerken al duizenden mensen elke dag dat extra duwtje in de rug. Het trekt die lijn nu door met de oprichting van een continentale wielerploeg en dat met een hele grote focus op de jongeren. Minerva Cycling Team is klaar om te knallen vanaf 2022....
Het Minerva Cycling Team ziet op 1 januari 2022 het levenslicht.  Hierover kon je al meer lezen op onze site (https://www.cyclingsite.be/minerva-cycling-team-wil-jongeren-een-extra-duwtje-geven-vanaf-2022uci-continental-statuut). Inmiddels heeft de ploeg al enkele renners aangetrokken om de...