Milan Menten: Eigen thuiskoers in Rosmeer winnen

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Feb 2013 - 15:13
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Milan Menten maakte voor het nieuwe wielseizoen de overstap van het Ucs Crabbé Performance team naar Davo Cycling Team. De eerstejaars junior heeft zijn doelstellingen al bepaald.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen in het algemeen?

Ik kan terugblikken op een heel goed seizoen. Ik heb geen slecht resultaat behaald. Mijn doel was de Luikse trui en die heb ik gehaald. Ik heb ook 3 goede rondes gereden: Denemarken, Ridley tour en Criterium Européen des jeunes in Luxemburg. Ik heb ook  6 kermiskoersen, 1 oefenkoers en Luiks kampioenschap op de piste gewonnen. Maar ik was vooral gefocust op de beker van België koersen en de topcompetitie. Ik ben ook blij dat ik veel ereplaatsen heb gehaald met 2de in bv. Laplaigne en 2de in topcompetitie Jemeppe maar ik vind het jammer dat ik geen grote koers heb kunnen winnen.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Luiks kampioen en de ronde van Luxemburg waar ik mezelf oversteeg door in de 2de etappe 4de te worden en de dag erna van start weg te rijden met 3 en weggebleven tot 3km van de finish. De thuiskoers in Rosmeer winnen was ook super voor zoveel supporters. Mijn grootste teleurstelling was het BK. Ik had er veel van verwacht omdat het parcours me ook lag maar ik was met het verkeerde groepje weg en erna reed een nieuw groepje weg en die zijn weggebleven.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Ik heb hetzelfde gedaan als vorig jaar qua principe maar meer volume en intensiteit. In november + december fitness en lopen en vanaf januari blokkentraining op rollen en duurtrainingen op de weg.

4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Ja ik ben sterker geworden en kan meer trainingsarbeid aan.5. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

De finale van Tienen-Zepperen mee kleuren, het Limburgs kampioenschap, redelijk veel grote koersen rijden om ervaring op te doen en sterker te worden voor volgend jaar. Ik zou toch graag minstens 1 kermiskoers winnen en liefst de thuiskoers in Rosmeer.

6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Als ik mijn doelstellingen heb kunnen waarmaken en misschien 1 keer met de Belgische selectie mee naar het buitenland zou kunnen gaan.7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Korte hellingkjes opspurten, vorig jaar had ik ook een goede spurt vooral na een zware wedstrijd maar bij de juniors ga ik me meer op aanvallen met kleine groepjes toeleggen.8. Je maakt de overstap van Ucs Crabbé Performance naar Davo Cycling Team. Waarom de keuze van deze ploeg?

Omdat Crabbé samen is gegaan met Avia en ik 25 renners teveel vind. Avia is ook 2 uur rijden en Davo is op 10minuten van thuis. Ik ken Benny ook goed hij was vroeger ploegleider van me bij de aspiranten? Bij Davo kan ik mijn eigen programma rijden en hopelijk als 2dejaars in koersen die me liggen als kopman vooruitgeschoven worden.9. Welk rol zie je voor jezelf binnen de ploeg?

Dit jaar wil ik af en toe voor mijn eigen kansen gaan. Maar als iemand een goede klassering heeft in een klassement of een koers die iemand kan winnen wil ik wel helpen.10. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?

Ik zou ooit eens Belgisch kampioen willen worden en in de toekomst zou ik het zo ver mogelijk willen schoppen, hopelijk als prof.

Gerelateerde artikels

Milan Menten had zijn seizoen als tweedejaars junior toch iets anders voorgesteld. Door knieproblemen kon hij niet optimaal presteren zoals hij zelf wilde. Ondanks alles kon de Limburgse renner toch enkele mooie zeges aan zijn palmares toevoegen. In 2015 maakt Milan zijn opwachting als...
Sprinttalent Milan Menten maakt zich op voor zijn profdebuut bij de Belgische Pro-continentale formatie van Sport Vlaanderen - Baloise. Een deel van zijn programma is al bekend. “Zoals het er nu uitziet, krijg ik een kans in Kuurne-Brussel-Kuurne”, zegt Menten tegen Het Nieuwsblad....
Senne Leysen (Balen B.C) geeft een terugblik op zijn deelname aan de wereldbekerwedstrijd in Morbihan samen met de Belgische ploeg afgelopen weekend. Hieronder zijn relaas: 1. Hoe was voor u persoonlijk de wedstrijd in Morbihan? Het was een zeer leuke ervaring. Er wordt veel sneller gekoerst in...
183 renners stonden vandaag klaar in Angreau voor een een BVB wedstrijd. De renners moesten 123 kilometer afleggen over een golvend parcours. Er lag ook een kasseistrook in van 300m. Bij de start was er al direct een aanval van Van Osselaar Jonas, maar werd na 2km al terug gegrepen. Er volgden nog...
Bij het begin van de ronde van Oost-Vlaanderen vertelde Milan Menten nog op onze site in een interview dat hij zeker nog een zege wilde dit seizoen. Inmiddels heeft hij deze woorden omgezet in daden door de derde rit in de ronde van Oost-Vlaanderen op zijn naam te schrijven. "Heb...
Het Bingoal-WB-team kondigt met trots de rekrutering aan van Milan Menten voor het seizoen 2021. De renner, die op 31 oktober 24 wordt, rijd sinds 2018 voor het team Sport Vlaanderen-Baloise. Hij was o.a. 2e in Parijs-Tours U23 in 2017, 5e in de Famenne-Ardenne Classic, 5e in Parijs-Bourges en 6e...