Milan De Nys wordt provinciaal kampioen MTB van Oost-Vlaanderen

Door Kurt Vermeerbergen op 8 May 2022 - 21:40
Printvriendelijke versie

Milan De Nys werd provinciaal kampioen MTB te Moerbeke bij de junioren. Ieder jaar stond hij al op het provinciale podium, maar nog nooit op het hoogste schavotje.

"Het was voor mij één van de doelen van het jaar. Ik sta al elk jaar op het podium maar nog nooit als provinciaal kampioen. Het was een beetje afwachten wat het ging worden want vorige week nog goed gevallen op de koers in Ninove waar ik dan ook naast de gebruikelijke schaafwonden een pijnlijke knie waar vocht in zat  aan overhield  . Zondagavond begon dan ook nog mijn keel pijn te doen en dit ging dan over naar een zware verkoudheid. Gelukkig was het geen corona want anders zat er een dns aan te komen. Alles werd goed verzorgd, rechtgezet en behandeld ... en gelukkig viel alles in de goede plooi en kon ik eindelijk eens die trui bemachtigen.":Milan.

"Tijdens de wedstrijd zelf voelde ik wel de naweeën van de afgelopen week en was ik wel een paar procentjes  minder dan dat ik was maar toch was het voldoende om als eerste Oost-Vlaming over de aankomst te komen.  Ik werd 6e algemeen  en daar zat misschien wel meer in mocht ik deze week geen problemen gekend hebben. De omloop was heel snel en zonder hoogtemeters.  Met mijn lichtgewicht zie ik het liever anders hoe steiler hoe beter en dan natuurlijk zijn in zulke omlopen de afdalingen ook mijn ding omdat ik technisch ook wel goed uit de voeten kan. Hier in Moerbeke is alles plat maar proberen ze er wel het beste van te maken .  Ik heb me dan ook heel erg geamuseerd en ben heel erg tevreden !"

Gerelateerde artikels

In het Luxemburgse Ettelbruck werd de wedstrijd bij de junioren gewonnen door Milan De Nys. Het was een spannende wedstrijd tussen Milan De Nys en Kilian Moreels. Van in de start zijn ze samen weggereden en hebben ze de wedstrijd hard gemaakt. Milan heeft het in de sprint afgemaakt en zo zijn 3de...