Mike Dermaut: "Mij in enkele koersen laten zien als eerstejaars belofte"

Door Joeri De Coninck op 20 Dec 2014 - 10:11
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Ondanks dat Mike Dermaut het seizoen 2014 afsloot zonder overwinning is hij toch tevreden erover. Mike werkt nu volop aan het seizoen 2015 waar hij zal starten als eerstejaars belofte.

1. Hoe verliep je seizoen vorig jaar? Mijn seizoen verliep goed, ik mag tevreden terugkijken op een redelijk seizoen. Ik behaalde geen overwinningen maar een 3de plaats in Oostkerke was voor mij het hoogtepunt van het seizoen. Op het einde van het seizoen kwam ik zwaar ten val waardoor ik de laatste twee weken van de competitie niet meer aan de slag kwam.

2. Hoe lopen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen? De voorbereidingen lopen tot nu toe zoals gepland en zonder al te veel last van de blessures. Mede door het weer kan ik ook vele trainingen buiten afwerken wat toch anders is dan binnen in de garage enz..

3. Wat verwacht je van komend seizoen?  Ik weet niet wat ik moet verwachten van mijn eerste jaar bij de beloftes. Ik denk dat wij, als eerstejaars, zeker ook in enkele koersen kunnen uitblinken en ons mannetje zullen kunnen staan. Naar mezelf toe, wil ik mij ook in enkele koersen laten zien als eerstejaars zoals ik eerder deed bij de nieuwelingen & juniores.

4. Waar kijk je het meeste naar uit? Klassiekers of rondes?  Ik kijk het meest uit naar de klassiekers. Naar de interclubs die ik voorgeschoteld zal krijgen en hoe ik daarin zal evolueren naarmate het einde van de koers toe. Ik weet niet of ik echt de man ben voor rondewerk maar als ik de kans zou krijgen zal ik die met beide handen grijpen!

5. Wat betekent koers in je leven en welke plaats neemt het in? De koers is eigenlijk naast school en vrienden, het belangrijkste in mijn leven. Ik kan mijn gedachten verzetten tijdens een lange training of eens alles vergeten op een korte en pittige training en in koers.

Gerelateerde artikels

Mike Dermaut maakt in 2015 de overstap naar de beloften. Mike zal als eerstejaars de kleuren verdedigen van FCP Glascentra. "Ik heb enkele teams gecontacteerd en FCP Glascentra was mijn eerste voorkeur. Die wouden mij een kans geven en heb die ook genomen vandaag. Ik wil ook de Tieltse Renners...
Mike Dermaut zal volgend jaar aan de start verschijnen in de kleren van Deerlijk Gaverzicht. "Als eerste contacteerden Johan Baele & Kristof Marius mij of ik geen zin had om hun belofteploeg te gaan versterken bij Deerlijk Gaverzicht. Ik had niet lang nodig om een keuze te maken,...
Eerstejaars junior Mike Dermaut ( Zannata-Lotto CT Menen ) maakt de overstap naar Tieltse Renners . "Ik had vorig seizoen ook al de kans om naar daar te gaan, maar dan kreeg ik ook de kans om naar Menen te gaan en heb dit dan ook gedaan. Omdat ik dacht dat ik daar goed zou zitten maar dat was...
Gisteren tijdens de juniorenwedstrijd in Stalhille is Tieltse renner, Mike Dermaut zwaar ten val gekomen. Mike werd afgevoerd met de ambulance. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat zijn linker sleutelbeen en rechter pols zijn gebroken. Mike zal vandaag nog geopereerd worden. We wensen Mike een...