Mika Vijfvinkel verlengt zijn contract bij Proximus Alphamotorhomes Doltcini CX team

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Dec 2020 - 15:55
Printvriendelijke versie

Mika Vijfvinkel, intussen alweer 2e jaars nieuweling, startte zijn cross seizoen zoals zovelen hoopvol. Er waren cross wedstrijden op de kalender voor de U17 gepland en zoals hij het seizoen in 2019/2020 afsloot, met podiumplekken en top 10 uitslagen, was Mika het nu ook weer begonnen. De zomer doorgetraind op de weg en de vorm en opgaande lijn werd bevestigd. Mika stond in zijn slechts 3 gereden crosswedstrijden al een keer als 3e en 2e op het podium, op een nipte 11 seconden van de winnaar, mét een platte achtertube in zeer sterk bezette crossen met een internationaal deelnemersveld en de top van België. Zijn trainer, Twan van Gestel uit Moergestel, zag zijn pupil in de wedstrijden doen waarvan hij overtuigd was wat erin zat, podium rijden.

En daarna werd het stil, héél stil. Door de genomen maatregelen kan ook de U17 categorie niet meer starten. Spijtig want onder meer de Ethias Cross in Beringen heeft laten zien dat het goed mogelijk is. En ook spijtig want de kans voor Mika op de overwinning in dit seizoen lijkt maar niet te komen. Toch heeft zijn cross team Proximus Alphamotorhomes Doltcini CX in Mika het vertrouwen en heeft Mika zich voor het volgende jaar voor de cross weer vastgelegd bij het jonge maar talentvolle team.

Het team timmert goed aan de weg met behalve Mika bij de 2e jaars nieuwelingen, ook onder meer Neo Tielens (Provinciaal Limburgs kampioen bij de 1e jaars nieuwelingen), Alicia Franck en Kata Blanka Vas (Hongaars kampioene). En ook de U23 mannen doen het sterk met Joachim van Looveren en Dolf Pemen die in de zeer zwaar bezette combi beloften met de elite prof rijders de wedstrijden weten te finishen.

Ook de sponsoren (behalve de naamgevers onder meer De Koolputten, Bike7, KMC, Cole, Amarrow en Catomodus) die nu minder in beeld zijn omdat de U17 en U19 niet kunnen starten blijven het team trouw wat in deze moeilijke tijden toch bijzonder is te noemen.

Mika doet er veel aan ook hen onder de aandacht te houden door hen in zijn social media te taggen (@wieler_jongen op Insta).

Mika is een positieve jongen en hoopt op nog wat kansen op wedstrijden in het huidige seizoen, maar zal zeker de vorm voortzetten in het volgende in 2021/2022 wanneer hij 1e jaars junior is. Wordt vervolgd dus.

Gerelateerde artikels

Met 52 eerstejaars nieuwelingen aan de start zaterdag in Rijkevorsel beloofde het een mooie wedstrijd te worden. Al vrij snel werd de wedstrijd gedomineerd door de 2 Nederlandse renners Guus Van den Eijnden en winnaar Mika Vijfvinkel. De derde plaats op het podium was voor de provinciaal kampioen...
Mika Vijfvinkel zal per 1 juli voor Ridley Hermans Development team op de weg uitkomen. Een ploeg onder Nederlandse vlag met een Belgische ploegleider.  Mika is een eerste jaars nieuweling die onder de vleugels van Gert Vangorp (geen onbekende in de wielerwereld) verder kan ontwikkelen in het...