Michiel Offermans: Graag in Wallonië koersen

Door Kurt Vermeerbergen op 20 May 2013 - 11:06
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Michiel Offermans kroonde zich in Vlaams-Brabant tot provinciaal kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Ik kijk tevreden terug op seizoen 2012. Het was natuurlijk een stuk zwaarder en moeilijker dan bij de aspiranten 13j, waar ik nog 4 overwinningen behaalde. Vorig wegseizoen startte ik aan 20 wedstrijden en daarvan behaalde ik toch 9 keer een top10 plaats.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Mijn hoogtepunt vorig jaar was uiteraard mijn overwinning in Poucet op 1 mei 2012 en mijn deelname aan het Vlaams Kampioenschap te Lierde, waar ik toch nog een 27ste plaats behaalde tussen alle andere sterke renners uit Vlaanderen.Mijn grootste teleurstelling van 2012 was zeker het lekrijden op het Belgisch Kampioenschap. Zo’n dingen gebeuren nu eenmaal en die heb je niet in de hand.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen? Piste?

Dit jaar heb ik in samenspraak met mijn trainer Patrick Verschueren (ex-prof Lotto) beslist om tijdens de wintermaanden niet meer op de piste in Gent te gaan rijden, daar ik ook tot begin oktober 2012 heb deelgenomen aan de wedstrijden op de weg. Het wegseizoen bij de nieuwelingen startte reeds eind februari 2013. We vonden het beter even een rustpauze in te passen. We zijn dan met de ploeg terug begonnen met de wegtrainingen in december, maar door de sneeuwval eind januari en februari konden we niets anders dan terug wat op de rollen gaan trainen.

4. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Ik denk dat ik nu al redelijk tevreden mag zijn over de wedstrijden waaraan ik heb deelgenomen. Bovendien ben ik ook al enkele keren geselecteerd geweest door de Wielerbond Vlaams-Brabant en ook door mijn club om deel te nemen aan Topcompetities en een Beker Van België in Floreffe. Natuurlijk is er ook mijn overwinning op het Provinciaal Kampioenschap waar ik als eerstejaars nieuweling als eerste over de eindstreep kom. Ik hoop op deze ingeslagen weg verder te gaan.5. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Van zwaardere parcours hou ik het meest, met de aankomst op een berg. Vandaar dat ik ook wel vaker in Wallonië deelneem aan wedstrijden.6. Je werd inmiddels provinciaal kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen. Verwacht?

Elke wedstrijd waar ik start ga ik wel voor een overwinning. In de groep blijven koersen en wachten op een massaspurt, vond ik niet zo een goed idee. Ik volgde de renners die waren weggevlucht. Dit waren wel tweedejaars nieuwelingen. Het is door onze goede samenwerking geweest, dat we deze grote voorsprong hebben kunnen behouden. Daar ik de enige eerstejaars nieuweling was van deze kopgroep, was ik zeker van mijn titel als Provinciaal Kampioen. Dat ik dan ook nog eens deze wedstrijd van de andere tweedejaars zou winnen had ik niet verwacht. Een mooie overwinning waar ik ontzettend tevreden over ben!7. Hoe waren de andere wedstrijden dit seizoen?

Elke wedstrijd is anders natuurlijk en ze zijn nooit te voorspellen. Ik ben best wel tevreden over de meeste wedstrijden die ik dit jaar al heb gereden. Zeker als eerstejaars nieuweling is het vaak hard rijden en dan moet je vooral zien dat je niet achterop raakt.8. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit?

Ik ben niet iemand die veel vooraf gaat plannen waar die gaat wedstrijd rijden. Meestal bespreek ik het met mijn trainer waar ik best zal gaan.  Ik hoop binnen 2 weken op 26 mei een mooie wedstrijd te kunnen rijden in mijn thuisgemeente Bierbeek. Een wedstrijd die bij me thuis voorbij komt. Als plaatselijke renner in kampioenstrui zal ik vast veel aanmoedigingen krijgen. Nu nog hopen op een mooie uitslag.

Gerelateerde artikels

Met 101 nieuwelingen werd er gestart te Zoutleeuw met aankomst op de heuvel. Tijdens de wedstrijd waren er verschillende aanvalspogingen maar het peloton gaf ze echter weinig ruimte en greep ze dan even later. Met nog 2 ronden te rijden deed Kastelse Durver Brent Govaerts een poging en kreeg een 15...
In Bierbeeek verschenen 98 juniores aan de start voor een wedstrijd over 88 kilometer. Tweedejaars junior Michiel Offermans wist zijn eerste juniorenzege te behalen in zijn thuiswedstrijd. "We stonden aan de start met 98 renners. Het beloofde een zware koers te worden op een golvend...
Michiel Offermans mocht zich zondag in Roosdaal de sterkste junior in Roosdaal noemen. Het is voor Michiel zijn tweede seizoenszege op korte tijd. "Er vormde zich al snel een kopgroep. Deze draaide niet goed rond, om toch het tempo er in te houden had ik mij op kop gezet en iets versneld...
"We stonden met 33  renner aan de start voor een zware koers in Bierbeek. Er is van in het begin wel gekoerst geweest, een paar aanvallen maar die kregen niet veel ruimte. Tot de 3e ronde er 4 man ging maar die vielen uit elkaar en toen ben ik er naar toe gereden. Eerst waren we met 3 maar er...
Op de avondwedstrijd voor juniores in Bilzen werd het een tweestrijd tussen Michiel Offermans en Gage Hecht. Vorige week in Roosdaal won Michiel deze strijd maar gisteren toonde de Amerikaan zich de sterkste. "Daar we met niet veel aan de start stonden werd het snel duidelijk dat er een...
"Zondag 5 mei vertrokken we voor het PK nieuwelingen te Hoeleden. Bij de verplichte verzettencontrole zorgde ik ervoor dat ik vooraan aan de startstreep stond om alzo een goed start te nemen. Dit lukte me ook goed en ik was ook als eerste renner door de eerste bocht. Ik kon steeds redelijk...