Merten De Wever: Alles uit mijn seizoen halen

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Mar 2013 - 15:53
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Nieuweling Merten De Wever uit Zulte heeft gekozen voor het Avia Crabé Westhoek team. Merten behaalde al een 2e plaats in Ursel.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Redelijk tevreden, ik had eerst en vooral een hele goede winter en dat heeft zich verder gezet in het begin van het seizoen. Toen de kampioenschappen er aankwamen voelde ik wel dat het niet meer zo goed liep als in het begin. Ik won wel nog het Oost-Vlaamse kampioenschap, maar op het  Vlaams kampioenschap ging ik redelijk zwaar onderuit. Aangezien twee weken later het Belgische kampioenschap er aankwam waren we wel allemaal redelijk ongerust. Pas drie dagen voor het Belgische kampioenschap kon ik weer op mijn fiets kruipen. Op het Belgische kampioenschap reed ik een goeie wedstrijd, maar ik voelde dat ik net iets te kort kwam. Ik was tamelijk tevreden met mijn 5de stek.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Mijn persoonlijk hoogtepunt was het Oost-Vlaamse kampioenschap, want op 600m van de aankomst werd ik aangetikt en verloor ik heel wat posities. Ik heb toen besloten om mijn sprint van heel ver aan te gaan en tot mijn eigen verbazing bleef ik maar opschuiven tot helemaal vooraan en won ik de sprint. Mijn grootste teleurstelling was de valpartij op het Vlaamse kampioenschap. Ik zat nog redelijk goed vooraan toen ze begonnen te drummen en ik haakte in het stuur van de renner naast mij en ging tegen de grond. Ik was enorm ontgoocheld omdat ik echt het gevoel had dat ik ging kunnen mee sprinten voor de overwinning.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Ik heb  opnieuw heel wat tijd doorgebracht op de piste deze winter. Ik vind het heel erg tof en volgens mij is het ook het best combineerbaar met een degelijk wegseizoen.

4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Ik heb niet echt veel merkbare progressie gemaakt, maar ik heb wel het gevoel dat ik weer op een redelijk hoog niveau zal kunnen presteren deze zomer.5. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

Ik hoop me te kunnen tonen in de grotere wedstrijden en in de kleinere koersen hoop ik mijn kans te kunnen gaan en proberen mee te doen voor de overwinning.6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Het is geslaagd als ik het gevoel heb dat ik alles uit mijn seizoen heb gehaald. Het is heel moeilijk er cijfers op de plakken. Ik hoop vooral dat ik de lijn van de aspiranten zo goed mogelijk kan doortrekken en dan zal het volgens mij wel allemaal goed komen.7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Ik heb liever een glooiend parcours dat het wat lastiger is, want ik kan altijd rekenen op een redelijk goede sprint. Ik rij liefst als het iets lastiger is, maar wanneer het parcours volledig vlak is kan ik mij daar ook wel in vinden.8. Je maakt de overstap naar Avia Crabé Westhoek. Waarom de keuze van deze ploeg?

Ik heb heel wat aanbiedingen gekregen. Er zaten financieel mooie aanbiedingen bij, maar ik en mijn vader besloten al snel dat we niet te snel zouden toe happen en kijken wat er allemaal mogelijk was. Toen Eddy Vancraeysnest kwam met zijn voorstel waren we meteen onder de indruk en niet vanwege het financiële maar vooral het sportief plan sprak ons erg aan. Onze keuze was daarom volledig gebaseerd op het sportieve vlak.9. Hoe verliepen de eerste wedstrijden? Tevreden?

Ik reed in Lierde naar een 11de plaats. Na de aankomst was ik eerder opgelucht, want ik was bijna gevallen in de sprint en ik zag dat ze na mij op de grond gingen. In Ursel werd ik 2de ik was enorm tevreden zeker omdat ik de volledig wedstrijd mee probeerde koers te maken.10. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?

De ultieme droom is natuurlijk prof worden. Al zal ik daar hard voor moeten werken, maar ik heb er veel voor over. Mijn wedstrijd die ik het liefst zou winnen is 'de ronde van Vlaanderen', want ik train regelmatig op het parcours van de ronde en dan is dit voor mij toch wel de mooiste koers van het seizoen en ik hoop dat ik later mijn droom zou kunnen waarmaken.

Gerelateerde artikels

Vrijdagavond vond de prijsuitreiking plaats van de "Beker van de Vlaamse Ardennen". Het Avia-Crabbé-Westhoek team veroverde 2 podiumplaatsen bij de eerstejaars nieuwelingen. Merten De Wever behaalde de eerste plaats, Kenny Delbaere werd knap 3de.
Merten de Wever heeft de Beker van België gewonnen te Wolvertem. Voor Merten is het zijn 2e zege van het seizoen. "We stonden met 140 aan de start en vanaf halverwege ronde 2 ging ik in de aanval met een renner of 11. Al snel waren we nog met 6 waaronder 3 renners van Waasland. We reden goed rond...
In Aalst-bij-Sint-Truiden stond de eerste wedstrijd voor de Topcompetitie voor nieuwelingen van het seizoen op het programma. 132 renners stonden klaar om hun provincie te verdedigen in een wedstrijd van 70 km. Een rit in lijn van 49 km en 3 plaatselijke ronden van 7.2 km. De beginfase begon, zoals...
Nieuweling Merten De Wever momenteel aan de slag bij Avia Crabbé Westhoek maakt de overstap naar Avia Crabbé als junior. Hij is dit jaar al goed voor 4 overwinningen. "Het was eigenlijk voor het seizoen het grote doel en ik wist dat ik dan vooral in de grotere wedstrijden moest presteren. Na mijn...
In Koksijde was er een interclub wedstrijd voor nieuwelingen. Met 149 renners verschenen ze aan de start voor de 15de Grote Prijs Houtsaeger. "In het begin van de wedstrijd sprong ik enkele keren mee maar niets ging door. Net voor halfweg koers vertrokken 4 renners die meteen wat voorsprong...
Twee dagen geleden maakten Merten de Wever op onze site zijn overstap bekend naar Avia Crabbé CT. Vandaag bevestigt de nieuweling dat hij in uitstekende conditie verkeert. Merten won de klimwedstrijd in Polleur. "We stonden met 138 renners aan de start. Met een klim al na 7.7km was het al meteen...