Mel van der Veekens Nederlands Kampioen 50 kilometer

Door Jesper Rasch op 11 Dec 2017 - 13:23
Printvriendelijke versie

Mel van der Veekens heeft het Nederlands kampioenschap vijftig kilometer op de baan gewonnen. De renner van het Monkey Town cycling team won de koers op de wielerbaan van Amsterdam solo met een ronde voorsprong.

De strijd om de Nederlandse trui begon met minder dan twintig deelnemers. Hierdoor vonden er geen series plaats, maar streden de renners meteen voor het podium. De finale van de koers werd ontsierd door een valpartij. Eén van de renners die op de grond lag was favoriet Melvin van Zijl, de renner van het Vlasman Cycling Team.

In die finale wist Zaandammer Mel van der Veekens te ontsnappen. De 19-jarige belofte demarreerde tien ronden voor de het eind en bleef het peloton voor en reed zelfs naar de staart van dat peloton toe. Achter de Monkey Town-renner kon Arjan Arentsen ook ontsnappen uit het peloton en hij reed naar de zilveren medaille toe. Raymond Kreder, pro-continentale renner van Roompot-Nederlandse Loterij, won de sprint van het peloton. 

Gerelateerde artikels

De Nederlander Mel van der Veekens won gisteren zijn eerste wedstrijd van het seizoen. In een spurt met Lukas Van Nunen was hij de sterkste. "Gisteren een koers gereden in Lochristi. Meteen in het begin van de koers werd er doorgereden. Ik voelde me sterk en zat telkens mee. Aan het einde...