Matthijs De Clercq solo naar eerste seizoenszege in Ledegem

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Jul 2021 - 17:57
Printvriendelijke versie

In het West-Vlaamse Ledegem behaalde eerstejaarsnieuweling Matthijs De Clercq zijn eerste zege van het seizoen. Hij kwam solo over de finishlijn met een voorsprong van 10 seconden op de nummer 2, Nolan Huysmans.

"Het was nogal een smal en gevaarlijk parcours wat opschuiven niet echt gemakkelijk maakte. In tegenstelling tot andere wedstrijden, waar ik anders in het begin veel koers probeer te maken, hield ik mij gisteren wat rustiger met het oog op het bk van zondag. Maar dan halfweg koers kon ik toch niet aan de drang weerstaan om eens aan te vallen. Er was in het begin weinig tot geen reactie in het peloton, er ging alleen 1 renner van Avia mee. We bouwden snel onze voorsprong uit, na 1 ronde hadden we al meer dan een minuut. Ik moest al snel terug alleen rijden, want de medevluchter moest lossen na een bocht. Op dat moment hadden we zo’n anderhalve minuut, met nog 30km te gaan. Toen begon het peloton ook wat te rijden, mijn voorsprong verkleinde elke ronde met zo’n 5-10 seconden. Toen ik de laatste ronde inging had ik ongeveer nog 25 seconden en ik kon de laatste ronde nog wat versnellen. Uiteindelijk had ik net nog tien seconden voor op het sprintende peloton."vertelt Matthijs.

"Ik ben uiteraard heel blij met deze overwinning. Mijn seizoen kan al niet meer stuk. Mijn resultaten gingen de laatste weken alleen maar omhoog.  Ik viel op twee wedstrijden net naast het podium en dan voelt deze overwinning nog zoveel beter."

1 DE CLERCQ MATTHIJS - KON. VC ´T MEETJESLAND - KNESSELARE
2 HUYSMANS NOLAN - AVIA-RUDYCO-JANATRANS CYCLING TEAM
3 SCHELDEMAN XANDER - ISOREX CYCLING TEAM

Gerelateerde artikels

De Halfoogstprijs in Huldenberg werd solo gewonnen door Matthijs De Clercq. De eerstejaars junior reed bijna de ganse wedstrijd solo voorop en behaalde zo zijn eerste zege van het seizoen. Matthijs De Clercq: "Ik ben zeer tevreden met mijn eerste overwinning als junior. We kregen een...
Bijna 100 junioren verschenen aan de start in Kruisem die werd verreden over 87km.  De zege was voor Matthijs De Clercq die na een solo van bijna 40km voor de eerste keer dit seizoen het zegegebaar kon maken. Na de pech van de afgelopen weken was deze zege een echte opsteker. "Eerst en...