Matteo Grypdon viert eerste zege van zijn carrière in Geluveld

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Apr 2023 - 17:47
Printvriendelijke versie

De 62 nieuwelingen moesten in Geluveld 10 ronden van 6,3km afleggen in de 15e Grote Prijs ´t Hoekske. Tweedejaars nieuweling Matteo Grypdon behaalde er zijn eerste zege in zijn jonge wielercarrière. Drie jaar geleden stopte hij met voetballen en koos hij voor het wielrennen.

Matteo Grypdon: "Het was vandaag een rustige koers want er werd amper gekoerst de eerste rondes. Na de 5e ronde ongeveer begon de koers pas. Toen waren er een paar ontsnappingen waar ik steeds bij zat samen met een paar ploegmaten. We wouden samen wegrijden maar zonder succes. Door de wind was het bijna onmogelijk om weg te rijden. Ik heb dus alles op mijn sprint gezet. De laatste ronde probeerden er een paar om weg te rijden en 1 renner bleef weg. Mijn ploegmaat (Lucas De Jonghe ) reed dat gat toe op 800m van de meet. Hij kon nog net recupereren om de sprint aan te trekken en zo won ik met een zeer grote voorsprong. De honger naar meer is zeer groot!"

1 GRYPDON MATTEO - ISOREX CYCLING TEAM
2 LOY OSCAR - WANTY CYCLING TEAM
3 GOOLD MAX - O2 RACING

De wedstrijd in Wielsbeke kon 34 nieuwelingen naar de start lokken. De sprint van de kleine leidersgroep werd gewonnen door tweedejaars Matteo Grypdon. Matteo Grypdon: "Het was vandaag een koers met een beperkt deelnemersveld, met een toch wel "elite groepje". Ik wist wie ik in de...