Mathiz Tielens solo naar 4e provinciale trui op rij (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Oct 2024 - 18:53
Printvriendelijke versie

In Sint-Truiden werd er zaterdag gestreden voor de provinciale trui bij de eerstejaars nieuwelingen. Mathiz Tielens domineerde vanaf ronde 1 de cross en won de wedstrijd met bijna een voorsprong van 40 seconden. Mathiz woonachtig in Limburg werd ook de nieuwe kampioen van Limburg. Het is voor hem zijn 4e trui op rij in de cross.

"Ik had een goede start vanop de 2e rij waardoor ik als eerste door de bocht ging.  In de helft van de eerste ronde kon ik een gaatje maken op de rest en reed ik alleen weg. Daarna heb ik 3 ronden mijn eigen tempo gereden wat voldoende was om alleen over de meet te komen. Daarnaast werd ik ook nog provinciaal kampioen.": vertelt Mathiz Tielens.

1. Lentel Huys

Aan de start bij de eerstejaars nieuwelingen in Kasterlee verschenen 31 renners aan de start. Vanaf ronde 1 kon Mathiz Tielens alleen wegrijden. Hij had bij aankomst een voorsprong van 30 seconden op Senne Cami, die tweede werd. De Nederlander Stijn Van Dongen kwam 10 seconden later over de streep...
Door het geringe aantal deelnemers tijdens de eerste cross van het seizoen voor nieuwelingen in Steenhuffel reden de eerste- en tweedejaars samen. Bij de eerstejaars nieuwelingen was de zege voor Mathiz Tielens. Bij de tweedejaars was de zege voor Maxime Smits Maxime Smits: "Eindelijk was het...