Mathias Van Lysebeth: "Nog eens een podiumplaats rijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Jun 2014 - 18:40
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Mathias Van Lysebeth, de renner van Cureghem sportief, behaalde in Oetingen vorig weekend zijn allereerste overwinning sinds hij met het wielrennen is gestart.

1. Je behaalde afgelopen weekend je allereerste overwinningen in Ternat. Lang naar uitgekeken of kwam deze zege onverwacht? Ik voelde al dat het beter en beter begon te gaan in de koersen. Afgelopen donderdag was ik zal zeer dicht bij een overwinning in Oetingen, maar viel 150m voor de meet stil door een spierkramp. De overwinning in Ternat had ik niet verwacht omdat er grote namen aan de start stonden, Tibo Nevens was de topfavoriet in mijn ogen. Het peloton twijfelde om achter mij te rijden en daar heb ik van geprofiteerd.

2. Hoe ben je in het wielrennen terecht gekomen? Ik ben in het wielrennen terecht gekomen door mijn nonkel en door mijn trainen Kevin Michiels. Ik ging in de zomervakantie eens mee naar een VWF koers te Oetingen en toen had ik de koers kriebels meteen te pakken. Ik werd opgemerkt door Stefan Nerincx (trainer bij Cureghem) en zo ben ik terecht gekomen bij Cureghem Sportief. Vanaf september trainde ik mee met de club en dat liep zeer vlot. In februari reed ik dan mijn eerste wedstrijd.

3. Welke parcours zijn je favorieten? Waarom? De favoriete parcours voor mij zijn de vlakkere parcours met plaatselijke heuvels. Ik heb een goede demarrage bergop waarin ik het verschil kan maken.

4. Ben je tevreden over je seizoen tot nu toe? Mijn doelstelling is bereikt voor dit seizoen. Ik wou 1maal podium rijden en dit is gelukt met een overwinning.

5. Naar welke wedstrijden kijk je verder nog uit? Doelen in deze wedstrijden? Ik kijk uit naar de wielerwedstrijd in Tollembeek. Dit is een parcours dat me ligt, vlak met plaatselijke heuvels. Dit is een regionale wedstrijd voor onze sponsors waarin ik me andermaal wil bewijzen. Ik hoop er een top 5 plaats te rijden of misschien opnieuw een overwinning binnen te halen, maar dit zal niet makkelijk zijn. Alleen wie zichzelf onmogelijke doelen stelt, kan zijn grenzen verleggen.

6. Wanneer ga je spreken van een geslaagd seizoen of is het nu al geslaagd voor je? Ik zal spreken over een geslaagd seizoen als ik nog eens een podiumplaats kan rijden. Ik ben nu wel al tevreden over mijn seizoen maar alles kan beter. Ik zou ook graag een goede uitslag rijden in de grotere koersen, zoals de interclubs.