Maarten Stevens: Enkele mooie podiumplaatsen veroveren

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Apr 2013 - 10:23
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Maarten Stevens heeft al een uitstekend pisteseizoen achter de rug en hoopt deze verder te zetten op weg na zijn ziekte vorig jaar.1. Hoe blik je terug op je vorig seizoen?

Als eerstejaars nieuweling had ik een geslaagd pisteseizoen. Ik was net gestart op de Topsportschool en de vooruitzichten zagen er mooi uit. Jammer genoeg werd ik in maart ziek, ik had klierkoorts, waardoor ik het wegseizoen in rook zag opgaan. Ik had gehoopt om tijdens de zomervakantie terug de draad op te pikken, maar in juli stelde de dokter vast dat ik nog niet genezen was en kreeg ik geen groen licht om terug te koersen.2. Wat is je hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Hoogtepunt  = 4de plaats op BK omnium, als 1ste jaars nieuweling, zonder ervaring op de piste en tal van ereplaatsen op de individuele BK-nummers.

Grootste teleurstelling = de klierkoorts3. Je hebt je deze winter verschillende wedstrijden op de piste gereden. Hoe was dit? Verwacht?

Als 2de jaars waren mijn prestaties op de piste een mooie verderzetting van vorig jaar. Ik moest me wel terug bewijzen na maandenlange inactiviteit. Maar ik kan wel zeggen dat ik tevreden ben over mijn pisteseizoen : ik heb aan quasi alle BK’s meegedaan en behaalde 6 medailles : 2 zilveren, 2 bronzen en 2 gouden titels op de individuele nummers.

4. Hoe heb je u verder voorbereid op de weg?

Na het pisteseizoen heb ik uiteraard wat rust ingelast. Ik ben nu volop aan het trainen, vandaag ben ik net terug thuis van een stage met de Topsportschool en volgende week neem ik deel aan een stage met de nationale ploeg nieuwelingen.  Doordat ik nu later dan anderen met het wegseizoen start, is het is nodig om nog wat wedstrijdritme op te doen vooraleer ik ten volle kan mee doen voor een mooi resultaat.5. Wat verwacht je van dit seizoen?

Verwachtingen zijn moeilijk in te schatten. Ik kan niet vergelijken met vorig jaar. Maar als in goede conditie kan komen hoop ik toch wel mee te doen voor enkele podiumplaatsen.6. Wat zijn je favorieten parcours/wedstrijden?

Ik heb geen voorkeur voor een bepaald parcours. Ik hou van wat afwisseling, en wat hoogteverschillen zijn zeker welkom.7. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Als ik voor mijn nieuwe club Cube Spie Douterloigne enkele mooie podiumplaatsen kan veroveren, kan ik van een geslaagd seizoen spreken.8. Wat verwacht je van de diverse kampioenschappen?

Voor de kampioenschappen hoop ik in goede vorm te zijn zodat ik een mooie uitschieter kan realiseren.9. Hoe kijk je terug op je wedstrijden tot nu toe?

Ik heb nog maar één wedstrijd gereden, vorige week in Werken-Kortemark. Ik had hier wel een goed gevoel over, maar miste duidelijk nog wat wedstrijdritme t.o.v. renners die al een aantal wedstrijden gereden hadden, maar dat kan alleen maar beteren. 

Gerelateerde artikels

"Ik was sterk gefocust om een goeie prestatie op dit BK neer te zetten. Afgelopen zondag had ik reeds tijdens het BK omnium bewezen dat ik voor deze discipline in vorm zat. Ik haalde toen de scherpste tijd van 1.08.748. Vandaag kwam de zwaarste concurrentie van Lionel Taminiaux die bij de aanvang...
  "Ik ben supercontent van het voorbije koersweekend. Zaterdag heb ik ook in Oosterzele gereden en was toen 14de. Vandaag had ik goeie benen. In het begin van de koers heb ik goed meegereden vooraan in het peloton. In de 5de ronde ben ik samen met Yoni Lagneaux ontsnapt. Arne Herpelinckx is...
Met 32 namen we deel aan de 2de omnium binnen de AVS-Stories-TV cup. We werden in 2 reeksen ingedeeld. Het eerste onderdeel was de afvalling. Super spannend, maar ik voelde dat ik goeie benen had. Het ging tussen Stef Rogier, Franklin Six en mezelf voor wat de top 3 betreft. Uiteindelijk won ik...
“Bij het begin van de wedstrijd reden we in een eerder compact peloton. Het parcours was een stukje vals-plat tegen de wind in en dat was af en toe wel wat lastig. In de 5de ronde ontsnapten er 3 renners , daar ben ik alleen naar toe gereden. Later kwam er nog een renner aansluiten. We dreven...
Voor de 2de meeting van het jaar voor de AVS cup schreven zich niet minder dan 32 junioren in. Er werd dus in 2 reeksen gereden van telkens 16 deelnemers. Na 2 onderdelen, de afvalling en de scratch mochten de beste 9 van iedere reeks de finalepuntenkoers betwisten. In de 1ste reeks van de...
1. Hoe blik je terug op je vorig pisteseizoen? Ik kijk met een tevreden gevoel terug op mijn vorig pisteseizoen. Wat trager gestart, maar uiteindelijk toch 2 Belgische titels behaald, daarnaast ook nog 2 keer zilver en 2 keer brons op de BK’s. 2. Hoe was je wegseizoen? Beschouw je u wegseizoen...