Lynn Depuers: Mooie uitslag op BK tijdrijden

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Jul 2013 - 19:59
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Naam: Depuers

Voornaam: Lynn

Team/Sponsor: Ct DJ-Matic Kortrijk

Leeftijd: 17 jaar

1.Lynn, je bent momenteel junior, hoe blik je terug op de afgelopen wedstrijden?

De meeste wedstrijden worden samen met de nieuwelingen gereden, dus erg veel verschil is er niet. Maar wedstrijden tussen enkel juniores zijn vaak wel hard, zeker door Lotte en Kaat.

2. Op het PK in Herselt eindig je op een 21e plaats? Op het BK eindig je op een 25e plaats.  Tevreden, of had je er meer van verwacht?

Echt tevreden ben ik niet, zeker omdat ik weet dat ik meer kan dan dat. Maar een spurt durf ik niet, en soms heb ik ook wel wat schrik in het 'grote' peloton, na mijn val van vorig jaar op het Vlaams Kampioenschap. Ik was wel redelijk blij over mijn tijdrit in de omloop van Borsele. Daar zet ik net nog voor de helft van het peloton, en dat tussen 2ejaars juniores en vele grote namen. Ook over de testtijdrit in Borlo was ik tevreden. Daar eindigde ik als 6e van de 17 geselecteerden. 

3.Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Als ik opnieuw een mooie uitslag rij op het Belgisch Kampioenschap tijdrijden.  Want dit is echt wat ik graag doe.

4.Wat was je grootste teleurstelling dit seizoen? 

Het Vlaams en Belgisch kampioenschap.  Ik had toch iets beter verwacht. Maar door het vele werk met school en de examens is het niet altijd gemakkelijk. 

5. Droom je stiekem op een top 10 in een wedstrijd , of is de tegenstand momenteel te sterk?

Daar droom ik inderdaad wel van. Maar daarvoor moet ik dan wegraken uit het peloton want een spurt durf ik niet, maar dit is niet erg makkelijk.  Of op een tijdrit moet dit mij wel lukken.