Luka Steenackers viert allereerste zege in Sint-Antelinks

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Jul 2020 - 20:22
Printvriendelijke versie

Groot feest in Sint-Antelinks voor Luka Steenackers. De tweedejaars junior behaalde vandaag zijn eerste zege sinds hij als 8-jarige miniem startte met wielrennen.

"Bij het begin van de wedstrijd voelde ik al snel dat mijn benen niet zo goed waren. Toen besloot ik om wat economisch te koersen en mijn krachten wat te sparen. Op enkele ronden van het einde leek het een massaspurt te worden en daarop wachten is niets voor mij. Ik had besloten dat ik me zeker nog wou tonen voor het einde van de koers. De eerste keer dat ik meespring krijgen we meteen een gat. We waren met 4 weg en verstonden elkaar met 3 goed (1 renner draaide niet mee rond). Het peloton was nooit ver weg, dus we konden niet echt stilvallen. We bleven goed samenwerken tot op het einde. Er waren enkele aanvallen maar ik had besloten te wachten op de sprint. Uiteindelijk bleek dat een goede keuze. Ik ben superblij met deze overwinning!"

1 STEENACKERS LUKA - WK NOORD-WEST-BRABANT
2 BERTELS LENNERT - VAN MOER LOGISTICS CYCLING TEAM
3 VERSTEGEN KENNETH - CYCLING TEAM HOUTLAND-WESTKUST

Foto: Robin Du Laing

Gerelateerde artikels

Luka Steenackers zal  als eerstejaarsbelofte de overstap maken naar  Wielerteam Van Eyck Sport-Josan na 11 jaar bij Noord-West Brabant. Volgend jaar zal ik de overstap maken naar Wielerteam Van Eyck Sport-Josan. Noord-West Brabant is voor 11 jaar lang mijn thuis geweest, ik heb er alle...