Luca Van Boven: "Ik hoop op een uitschieter"

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Feb 2016 - 11:12
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Luca Van Boven start het seizoen als tweedejaars nieuweling bij het Baguet - MIBA - Indulek - Derito CT.  Luca verdedigt in zijn categorie op zijn eentje de kleuren van zijn ploeg. Na het leerjaar vorig jaar hoopt de sympathieke nieuweling zich regelmatig in de kijker te rijden tijdens het nieuwe seizoen.

1. Je start binnen enkele weken aan je 3e seizoen als renner. Hoe ben je bij de sport terecht gekomen? Eigenlijk wou ik al veel vroeger beginnen met wielrennen maar ik mocht niet van mijn ouders, dus ben ik beginnen basketten. Toen ik veertien jaar was mocht ik dan uiteindelijk toch beginnen. Van kleins af aan had ik al de passie voor het wielrennen doordat mijn beide ouders in deze wereld zaten.

2. Je bent de jongste telg in het Baguet - MIBA - Indulek - Derito CT. Hoe ben je bij deze ploeg terecht gekomen? Wel omdat ik zonder druk wil doorgroeien en mij ontwikkelen als renner, daarom leek het ons een goede zaak om bij dit team te gaan. Doordat we met Serge Baguet goed bevriend zijn, haalde hij mij binnen in het team.

3. Wat zijn de voor -en nadelen om als enige nieuweling in een ploeg te zitten? Wat een nadeel zou kunnen zijn, is dat je niet kan deelnemen aan interclubs en beker van België. Ik vind dit op zich niet erg, want je kan nog topcompetitie rijden. Nog een voordeel is dat je vrij bent en zelf je programma mag bepalen.

4. Hoe kijk je terug op je seizoen als eerstejaars nieuweling? Tevreden of zat er meer in? Tevreden. Ik had het niet verwacht dat ik de overstap gemakkelijk zou maken, maar dat is wel gelukt. Het leverde een mooi resultaat op in een paar grote koersen, wat een doel was in het begin van het seizoen. Mijn eerste jaar was een jaar om te ontdekken. Nu ik weet wat me te wachten staat  zal ik er hopelijk de vruchten van plukken.

5. Kreeg je te maken met pech afgelopen seizoen? Ja, keertje gevallen in de koers maar dat hoort erbij!

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik hou van de Vlaamse Ardennen, het is tevens mijn trainingsparcours. Ik rij graag bergop op korte maar steile hellingen.

7. Spurt of solo? Waarom? Solo, alleen als je solo aankomt kan je zeggen dat je de sterkste in koers was. Je kan dan ook meer tot het besef komen in de laatste honderden meters dat je gewonnen hebt.

8. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Ik heb weinig ervaring met het tijdrijden maar dit jaar zal ik deelnemen aan het pk tijdrijden.

9. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Niet echt, maar ik maak wel steeds een kruisteken voor de start van een koers.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Eerder een klimwedstrijd. Het ligt me beter dan tegen de wind inbeuken. Regen vind ik niet erg om in te koersen, zolang er maar niet gevallen wordt!

11. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen deze winter? Ik heb me goed kunnen voorbereiden door vooral duurtrainingen afgewerkt te hebben. Sinds enkele dagen ben ik terug van stage in het Spaanse Mojacar.

12. Wat zijn de doelen voor 2016? Een regelmatig seizoen rijden met hopelijk die ene uitschieter en een goed klassement in de topcompetitie.

13. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Niet altijd, maar nog goed te combineren.

De snelle vragen
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek : Rock
Favoriete film : Pearl Harbor.
Andere hobby's: /
Lievelingseten : pasta.
Ochtend- of avondmens : avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : brunette
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : koud
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Fabian Cancellara
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Plezier beleven in mijn hobby!
 

Gerelateerde artikels

Luca Van Boven won gisteren de tweestrijd met Thomas De Pestel in zijn thuisdorp Bavegem. Het is voor de nieuweling zijn derde zege van het seizoen. "Halfkoers val ik aan en krijg drie man mee waaronder Yentl Van De Velde, die al eerder weg was geweest. Ik ga alleen door en even later kwam...
Ik (Ben Baele) liep al een jaar of 2 met het idee om een podcast te beginnen, op training spraken ik en Luca Van Boven regelmatig over het idee. Tijdens de coronacrisis kwam het idee meer op de achtergrond terecht, het was echter niet eenvoudig om in die periode gasten uit te nodigen om een podcast...
De trofee van Vlaanderen in Reningelst, een beker van België wedstrijd voor junioren, werd gewonnen door Luca Van Boven. De tweede plaats op het podium was voor Milan Fretin. Thomas Naudts kwam als derde over de finish. Jarne Van Grieken eindigde als 6e en blijft leider in het klassement. "We...
Luca Van Boven maakt volgend seizoen de overstap naar de categorie beloften. Luca zal in 2019 de kleuren verdedigen van GM recycling team. "Ik heb voor GM recycling team gekozen omdat de ploeg mij vanaf het begin aansprak. Ik kan bij deze ploeg rustig doorgroeien en een heel breed programma...
Luca Van Boven zal volgend jaar als derdejaars belofte in de kleuren rijden van het  Lotto Soudal Development team. "Ik ben blij dat ik de kans krijg om bij het Lotto Soudal Development team te rijden in 2021. Persoonlijk had ik het niet verwacht, na afgelopen jaar toch nog deze transfer...
Gisteren werd de Omloop Het Nieuwsblad verreden voor beloften. Luca Van Boven kon solo over de meet bollen voor een thuispubliek. "Op de wolvenberg 80km van het einde rijd ik naar een kopgroep van vier. We reden goed rond en hadden mooie bonus. Richting de muur kwam er een achtervolgende...