Louis Meintjes: "Mijn jarenlange ervaring is nu een troef!"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Mar 2021 - 10:58
Printvriendelijke versie

Na enkele mindere seizoenen, hoopt Louis Meintjes met zijn overstap naar Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux in 2021 een nieuwe adem te vinden. De Zuid-Afrikaan verdween op de achtergrond nadat hij als jonge renner tussen 2015 en 2017 twee keer 8e in het eindklassement in de Ronde van Frankrijk werd en zich als 10e en 12e in het eindklassement van de Ronde van Spanje klasseerde. Ook in de Olympische Spelen toonde hij zich met een 7e plaats.

De 28-jarige renner toonde in zijn eerste wedstrijd in de kleuren van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux alvast dat hij op goede weg is. Hij volgde namelijk de favorieten op de twee aankomsten bergop in de UAE Tour, wat hem een top 20 plaats in het eindklassement van deze sterk bezette wedstrijd opleverde. Ook in Parijs-Nice maakte hij, met de belangrijkste bergritten nog voor de boeg, een goede indruk.

Louis Meintjes: " Ik ben verheugd dat het seizoen van start gegaan is. Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux heeft me tijdens de winterstage in januari met open armen ontvangen. Iedereen is zeer vriendelijk en er heerst een positieve sfeer. We hebben er goed getraind. Eigenlijk is mijn hele voorbereiding vlekkeloos verlopen, want ik heb de voorbije winter geen problemen gekend. Kortom, ik voel me goed op de fiets! Na deze Parijs-Nice is het plan om deel te nemen aan de Ronde van Catalonië, de Ronde van Romandië, het Critérium du Dauphiné en hopelijk ook de Ronde van Frankrijk. Het is mijn droom om met een goede conditie naar de Ronde van Frankrijk terug te keren en opnieuw vooraan in de bergritten mee te spelen. Maar als ik dit seizoen met enkele top 10 plaatsen kan beginnen, zou dat al helpen om mijn zelfvertrouwen opnieuw op te bouwen. Mijn twee achtste plaatsen in de Ronde van Frankrijk zijn intussen al een tijdje geleden. Vorig jaar verstoorde het Covid virus het seizoen, het jaar daarvoor was ik op de sukkel met een aantal blessures en nog een seizoen eerder heb ik waarschijnlijk fouten in mijn voorbereiding gemaakt. Deze drie slechte seizoenen hebben me heel wat lessen bijgebracht. Mijn jarenlange ervaring is nu een troef!

 Hopelijk kan ik de komende maanden mijn oude niveau opnieuw halen. Ik voel alvast dat het team me erg steunt om dit te bereiken. Ik voel me erg op mijn gemak bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. Ik zie dan ook geen enkele reden die me kan dwarsbomen om opnieuw op niveau te presteren. Ik ben blij dat ik dit team vervoegd heb! "

Foto: Cycling Media Agency

Gerelateerde artikels

Met Louis Meintjes heeft Circus-Wanty Gobert voor aankomend seizoen een nieuwe ronderenner aangetrokken . De Zuid-Afrikaan kan namelijk heel wat adelbrieven voorleggen wat betreft de grote rondes. In de Ronde van Frankrijk eindigde hij namelijk twee keer op de 8e plaats in de kleuren van Lampre/UAE...