Lotto Dstny start samenwerking met juniorenploeg Crabbé Dakwerken CC Chevigny

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Sep 2022 - 10:38
Printvriendelijke versie

Met Crabbé Dakwerken CC Chevigny voegt Lotto Dstny met ingang van volgend seizoen een nieuwe tak aan de jeugdwerking van de ploeg toe. De Belgische WorldTour ploeg zal ervaring, expertise en faciliteiten delen met de club waar onder meer Arnaud De Lie en Sylvain Moniquet een deel van hun opleiding genoten.

 Lotto Dstny blijft zijn jeugdwerking verder uitbouwen. De Belgische WorldTour ploeg was al een pionier op het vlak van talentdetectie en -ontwikkeling met zijn Development Team dat al meer dan 15 jaar een belangrijk onderdeel van de ploeg uitmaakt. “Sinds de oprichting van onze ploeg speelt de jeugd een cruciale rol”, legt Lotto Soudal CEO John Lelangue uit. “Onze WorldTour ploeg zit boordevol jong talent, net als ons Development Team dat volgend jaar de continentale status krijgt en ons Ladies team. Die laatste ploeg vervult een cruciale rol als opleidingsploeg binnen het vrouwenwielrennen. We blijven daarin investeren, maar waren al langer op zoek naar een juniorenploeg om intensief mee samen te werken. Met CC Chevigny hebben we een club gevonden die perfect bij ons past.”
 
“CC Chevigny is een zeer gerenommeerde club in België”, vertelt Kurt Van de Wouwer, manager van het Lotto Soudal Development Team. “We zijn dan ook heel blij om met hen te kunnen gaan samenwerken. Zij zullen onze ogen en oren in het juniorenpeloton worden. Via deze samenwerking kunnen we de toptalenten al van bij de junioren een professionele ondersteuning bieden. Het doel is uiteraard dat die talenten nadien de stap naar ons Development Team of WorldTour team zetten.”
 
Bij Crabbé Dakwerken CC Chevigny zien ze de samenwerking als een erkenning voor jaren van hard werk. “We zijn heel blij dat een ploeg als Lotto Soudal ziet dat wij een belangrijke taak vervullen binnen de Belgische wielerpiramide”, zegt Laurent Mars van CC Chevigny. “Deze samenwerking heeft met name betrekking op onze juniorenploeg, waar veel van de beste renners van het land voor uitkomen. Maar wij organiseren ook wedstrijden en renners kunnen zich al bij ons aanmelden vanaf hun 8 jaar. Arnaud De Lie is 7 jaar lid geweest en hij komt nog altijd regelmatig langs om mee te fietsen of gewoon wat te babbelen.”
 
Lotto Dstny zal zijn ervaring, expertise en faciliteiten delen met de club uit het Zuiden van het land. “Denk aan fysieke tests of stages bijvoorbeeld”, gaat Laurent Mars verder. “Voor een club als de onze is het magnifiek om daar gebruik van te kunnen maken. Het zal onze renners ook een extra motivatie bieden in de wetenschap dat Lotto Dstny ze van nabij opvolgt.”
 
Arnaud De Lie doorliep het grootste deel van zijn opleiding bij Crabbé Dakwerken CC Chevigny en is zeer enthousiast over de samenwerking. “De hele club doet geweldig werk. Ze bieden de jongeren een geweldig wedstrijdprogramma waarin ze allemaal hun kwaliteiten optimaal kunnen ontwikkelen. De mooiste herinnering aan mijn tijd bij CC Chevigny was mijn Belgische titel bij de junioren. Ik hoop dat de club dankzij deze samenwerking nog meer Belgische kampioenen kan afleveren aan ons Development of WorldtTour Team.”