Lotto Dstny met ambitie naar Milaan-Sanremo

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Mar 2023 - 14:36
Printvriendelijke versie

Op zaterdag 18 maart wordt met Milaan-Sanremo het eerste Monument van het wielerseizoen gereden. Lotto Dstny brengt een sterke ploeg aan de start met als speerpunten de twee sprinters Caleb Ewan en Arnaud De Lie. Voor de Australiër wordt het zijn zesde deelname aan La Primavera, waarin hij zowel in 2018 als 2021 tweede eindigde. De Lie, pas 21 geworden, maakt zijn debuut in La Classicissima. Zij worden ondersteund door Jasper De Buyst, Jacopo Guarnieri, Frederik Frison, Jarrad Drizners en Maxim Van Gils.

Tussen Abbiategrasso en Sanremo wacht maar liefst 294 kilometer koers. Het peloton trekt vanuit Milaan richting de Ligurische kust, waar de Capo Mele, Capo Cervo en Capo Berta het voorgerecht vormen van een explosieve finale inclusief de befaamde beklimmingen van de Cipressa en Poggio. De apotheose volgt traditioneel op de iconische Via Roma.

Sportdirecteur Allan Davis, zelf tweede in 2007, blikt vooruit naar de 114de editie van Milaan-Sanremo. “Milaan-Sanremo is het eerste wielermonument van het seizoen en een wedstrijd waar we binnen Lotto Dstny ieder jaar opnieuw een groot doel van maken. Het is duidelijk dat we met Caleb Ewan en Arnaud De Lie twee pionnen naar voor schuiven. Dat we twee sprinttypes aan de start brengen kan volgens mij alleen maar in ons voordeel spelen. Caleb heeft heel wat ervaring met vijf deelnames en twee podiumplaatsen. In twee edities was hij de snelste van het peloton, hopelijk kunnen we dit jaar voor de zege sprinten. Voor Arnaud De Lie wordt het dan weer zijn allereerste keer aan de start. Voor Arnaud gaat het hem vooral om zoveel ervaring opdoen, maar uiteraard zorgt zijn aanwezigheid alleen maar voor extra mogelijkheden.”

“Binnen het team hebben we uiteraard heel wat mogelijke scenario’s overlopen, maar het wedstrijdverloop zal beslissen over onze tactiek. We hebben in ieder geval een solide ploeg aan de start die Caleb en Arnaud goed kunnen ondersteunen. We gaan voor het best mogelijke resultaat”, besluit Davis.

Foto: Maxime Van der Wielen.