Lotto Cycling Talent Project 2014 op zoek naar 2 juniores

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Nov 2013 - 20:03
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Stel je nu kandidaat om deel uit te maken van het Lotto Cycling Talent Project! Dit is een samenwerking tussen de Nationale Loterij en Energy Lab waarbij het de bedoeling is om wielertalent vroegtijdig op te sporen en vervolgens optimaal te begeleiden om zo de kansen op een succesvolle profcarrière aanzienlijk te vergroten. Momenteel is men op zoek naar twee Belgische renners geboren in 1996 of 1997 om zich aan te sluiten bij het Lotto Cycling Talent Project. Indien je interesse hebt, surf dan meteen naar www.lottocyclingtalent.be, vul de vragenlijst in en mail die naar info@energylab.be. Ten laatste op 15 november mag je een antwoord verwachten.

Wim Van Hoolst, inspanningsfysioloog Energy Lab: “We zijn op zoek naar twee talentvolle juniores, dus renners die geboren zijn in 1996 of 1997. Als je al wat resultaten kan voorleggen, maak je meer kans om geselecteerd te worden maar het is geen must. Uit alle kandidaten zullen wij vijf renners screenen en daarvan worden er twee weerhouden om deel uit te maken van het Lotto Cycling Talent Project. Dit is reeds succesvol gebleken. Tim Wellens was de eerste die de overstap heeft gemaakt naar het profteam van Lotto Belisol en nu volgt ook Stig Broeckx dat pad.”

“De twee uitverkorenen zullen kunnen beroep doen op alle diensten die Energy Lab aanbiedt zoals wekelijkse persoonlijke trainingsschema’s, professionele fietspositionering, inspanningstests, contact met onze sportdiëtisten, workshops, trainingen en intensieve communicatie met de coach. Ze kunnen dus gebruikmaken van dezelfde diensten als een professioneel wielrenner. Die begeleiding is voor minstens één jaar, jaarlijks volgt er een evaluatie en is er mogelijkheid tot verlenging.”

Gerelateerde artikels

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe talenten als Tim Wellens en Stig Broeckx in het profpeloton terecht komen? Misschien wel, misschien ook niet. Eén ding is zeker, de bijdrage van het Lotto Cycling Talent Project is niet gering. Het Lotto Cycling Talent Project is een samenwerking tussen de...