Lotar Bruyns: Graag de thuiskoers winnen

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Mar 2013 - 17:05
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Lotar Bruyns uit Berlaar heeft de overstap gemaakt dit seizoen naar Gaverzicht-Matexi. Lotar kijkt nu al uit naar zijn thuiskoers in Berlaar.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Goed, veel grote koersen moeten rijden. Bij mijn vorige club, een paar goede uitslagen gereden  en gevraagd geweest door een andere club.Heel veel geleerd vorig jaar.2. Wat vind je zelf u en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Het hoogtepunt was mijn 4de plaats in Budingen, 3 dagen voor de thuiskoers. De form zat duidelijk goed. Grootste teleurstelling: Dat ik na een goed pk tijdrijden slechts 1 testtijdrit mocht meerijden.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Een week naar Benidorm gaan trainen met de club. Maar door het slechte weer heel veel op de rollen gereden en fitness.

4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

 Ja, ik voel dat het klimmen al wat beter gaat, ook het gevoel op de fiets is beter als vorig jaar.5. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

Koersen winnen, zoals velen.6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Dat ik er een mooi seizoen van kan maken(hopelijk met enkele overwinningen). En zonder al te veel pech (valpartijen, stukken) door het seizoen kom.7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Het liefste vlak en veel wind, waaierkoersen, m'n sterkste punt is de aanval, want spurten is niet m'n ding. Het liefste doe ik tijdrijden. Maar jammer genoeg is er dat niet zoveel in België.8. Je maakt de overstap naar Gaverzicht-Matexi ? Waarom de keuze van deze ploeg?

Rik Deleye contacteerde me. We zijn met hem gaan praten en het zag er goed uit. Zij hadden ook een belofteploeg en dat had mijn huidige ploeg niet. Ook heb ik raad gevraagd aan andere renners en heel veel zeiden me dat Rik de beste ploegleider was die ze al gehad hadden.9. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?

Natuurlijk wil ik de koers in Berlaar winnen, een thuiskoers is altijd specialer dan een andere..

Gerelateerde artikels

"Ik werd er in Moerkerke-Dammen, de interclub na 30 km klink afgereden. Mijn benen deden ongelofelijk veel pijn. Maandags ben ik direct bloed laten nemen en toen hebben ze gezien dat mijn schildklier maar voor 2% werkte. Ik heb toen lang moeten rusten en weinig goede uitslagen gereden. In de grote...
Lotar Bruyns moet het wielrennen voor een tijdje vaarwel zeggen. Bij de belofte van Heist-Zuiderkempen werd klierkoorts vastgesteld en Lotar moet nu verplicht rust houden. "Binnen 4 weken moet ik opnieuw naar de dokter voor mijn bloed te laten controleren. De uitslag hiervan zal alles verder...