Lorenz Van de Wynkele 2e in de Ronde du Lionnais: "Ik voelde mij de sterkste van de kopgroep"

Door Kurt Vermeerbergen op 15 May 2021 - 20:14
Printvriendelijke versie

Tweedejaarsbelofte Lorenz Van de Wynkele van het Home Solution-Soenens CT eindigde vandaag 2e in de Ronde du Lionnais in Frankrijk, een tweedaagse rittenwedstrijd. Ondanks zijn uitslag  is de renner niet 100% tevreden. De renners moesten in totaal 9 ronden afleggen van 17,2km.

"Vanaf het begin goed vooraan gekoerst en ook al is weggesprongen maar voelde dat het nog te vroeg was. Na 70km alleen weggesprongen met nog een renner en zo rondgedraaid. Uiteindelijk is Jenno Berckmoes  aangesloten met een klein groepje en zo blijven ronddraaien, maar Jenno is dan na 100km koers moeten lossen door maagproblemen. Na 125km heb ik dan alleen proberen wegrijden van het groepje want voelde mij echt de sterktste. Ik heb dan toch de beslissing genomen om me terug af te laten zakken en samen te rijden tot de laatste ronde. Ik heb dan in de laatste ronde een paar keer gedemarreerd maar geraakte niet weg. Op de voorlaatste klim werd een stevig tempo gereden en zo reden we met 4 naar de meet. In de laatste km's werd er echt gekeken naar mij. Dan sprong er een renner weg en ik gokte op de andere 2 renners om het toe te rijden maar tevergeefs. Ik ben dan met een late uitval moeten komen maar kwam net tekort, jammer want voelde mij echt de sterkste in de kopgroep."

1. Kirill TARASSOV
2. Lorenz VAN DE WYNKELE
3. Ewen COSTIOU

Gerelateerde artikels

In zijn tweede jaar als belofte zal Lorenz Van de Wynkele volgend seizoen deel uitmaken van het Home Solutions-Soenens cycling team. "Volgend jaar zal ik in de kleuren van Home Solutions-Soenens cycling team rijden. Ik wil daarbij mijn huidige ploeg Vetrapo cycling team bedanken voor het...