Loran Cassaert: "Mijn provinciale trui tonen in elke wedstrijd"

Door Kurt Vermeerbergen op 19 May 2015 - 11:40
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Loran Cassaert is aan een mooi seizoen bezig als tweedejaars nieuweling. Loran won het provinciaal kampioenschap in West-Vlaanderen en verzilverde een mooie 2e plaats op het Vlaams kampioenschap.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Bij de 12-jarige aspiranten in Beloeil. Vroeger was het altijd voetbal tot ik toch van mijn vader mocht wielrennen, dan ben ik gestopt met voetballen.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen als eerstejaars nieuweling? Tevreden, ik heb 2 wedstrijden gewonnen en een paar ereplaatsen en vooral veel bijgeleerd in de grote wedstrijden.

3. Je werd provinciaal kampioen van West-Vlaanderen. Verwacht ? Ja en nee, ik wist dat ik in een goede vorm verkeerde maar had nooit gedacht te kunnen winnen. Ik wist wel als ik met een beperkte groep kon sprinten dat ik dan kans maakte.

4. Hoe kijk je terug op het Vlaams kampioenschap? Tevreden met je uitslag of met spijt in het hart? Tevreden, ik was mee met de beslissende vlucht en probeerde hen te verrassen. Ik dacht dat ik de traagste van de kopgroep was, dus kan ik zeker niet klagen met plaats 2.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Vooral naar de klimkoersen en in de 3daagse van West-Vlaanderen wil ik goed presteren.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Goed, maar er is nog werk aan. Ik werd 6e in het PK tijdrijden en 9e in de proloog van de 'tour de la basse Meuse' op 5 sec. van de 2de plaats. Ik had graag het BK tijdrijden meegereden maar door een val in Vezin hebben we besloten om toch niet te starten door schaafwonden aan de elleboog.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Allrounder type, ik probeer in iedere koers mee te spelen.

8. Spurt of solo? Waarom? Solo, in een groepsprint kan ik nooit winnen. Ik vind solo aankomen een mooiere manier dan te winnen in een spurt.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Allebei, ik zou zeker niet kunnen kiezen tussen beide maar een klimkoers in regen met veel wind zou zeker ideaal zijn voor mij.

10. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Niet echt, maar draag altijd bijna 2 bandjes met heiligen op.

11. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Als ik mijn provinciale trui heb kunnen tonen in iedere wedstrijd en in de klimkoersen. Een grote overwinning zou ik er nog graag bij willen hebben.
 

Foto: Jolien Walraed

Gerelateerde artikels

Loran Cassaert heeft zijn provinciale kampioenentrui laten zien in Kooigem. Na een sterke soloprestatie kwam de nieuweling van CT Luc Wallays-Jonge Renner Roeselare met 1 min. voorsprong over de meet. "Gisteren gereden in Kooigem met 70 renners. Na 2 ronden weggereden met 3 dan erna met 6...
Zondagmorgen was er de individuele tijdrit tijdens de vierdaagse van Kontich. Loran Cassaert won de tijdrit. Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157683983815250
Tijdens de persvoorstelling van het Van Moer Logistics Cycling Team mochten enkele junioren in de zetel plaats nemen voor een interview. De 4 zijn Tom Peters, Loran Cassaert, Lars Oreel en Ilan Van Wilder. Bekijk het interview in de video hieronder. Interviews junioren Van Moer Logistics Cycling...
Zondag werd in het Luxemburgse Dippach de 1e G.P. Bob Jungels gereden, een wedstrijd voor Internationale Junioren als 1.1 op de UCI kalender. De wedstrijd ging over 12 ronden van 10,8 km, goed voor 131 km met in totaal 1.800 hoogtemeters. Van in het begin ontstond er een kopgroep van 6, later...
Loran Cassaert heeft zijn eerste zege op de weg binnen. In de BVB te Angreau wist Loran de sprint te winnen van een compacte kopgroep. Het is voor Loran zijn eerste zege op weg maar zijn 5e van het seizoen. "In de 2e ronden weggereden met 10 en erna met 30, maar dit draaide niet goed rond...
Loran Cassaert sluit de Trofeo Karlsberg af met een 17e plaats en opnieuw onze beste Belg in wedstrijd. "Het was een lastige rit van 6x20km met een beklimming van 3km en een korte kasseiklim van 500m met een uitloper. Na de eerste gpm reden paar renners weg. De 2e ronde had ik een lekke...