Loes Sels: Top 10 in het volgende seizoen

Door Johan Pelgrims op 17 Mar 2014 - 20:33
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Naam: Sels

Voornaam: Soels

Team/Sponsor: Telenet Fidea Cycling Team

1. Loes, hoe blik je terug op je afgelopen veldritseizoen?  Als je het afgelopen seizoen bekijkt kan ik niet anders dan tevreden zijn, in augustus heb ik voor de eerste keer weer op mijn fiets gezeten, nu een jaar geleden was ik maar juist bevallen van mijn tweede kindje (januari 2013).  Ik had dus eigenlijk geen basis toen ik ging crossen. In september reed ik wat bij de nevenbonden en dat viel zeer goed mee, en heb dan vergunning aangevraagd en is bij de moedige veldrijder gestart. en zo reed ik dan onverwacht een 5de plaats in Neerpelt.  Zo verder opgebouwd en ben niet stilgevallen tot het einde van het seizoen, daar heeft mijn vriend koen Diels voor gezorgd, die heel de winter mijn schema opstelden. Tot Januari moest ik het doen met 1 fietstraining van twee uur en 1 of 2 looptrainingen. Vanaf januari was ik woensdag thuis en kwam daar training van drie uur bij, sinds toen maakte ik nog een grote sprong vooruit.

2. Wat is je het meest bijgebleven?  Het WK was toch de uitschieter, moest op de derde rij starten en sleepte een 7de plaats uit de brand tot de laatste halve ronde hing ik nog vijfde maar door een foutje van Compton kon Harris en de franse nog aansluiten en in de sprint was het beste eraf. verder mijn 12de plaats op de uci ranking (had begin seizoen 0 punten) en mijn 7de plaats in de B-Post Bank Trofee (waar ik dan drie wedstrijden niet reed) waren nog meevallers.

3. Wat is je lievelingsparcours? Zand zoals Koksijde, Lille en Oostmalle liggen me goed, ook de glibberige parcoursen lukken me redelijk, maar ik moest heel het jaar door op de vijfde rij starten, dan mag ik zeker tevreden zijn over mijn uitslagen.

4. Loes , buiten 1 kleine overwinning zat er voor u dit seizoen geen winst in, maar je kan best je vrouw wel staan in het veld, was je tevreden over je conditie? Ja, ik heb een kleine overwinning behaald in Nederland, de openingscross in Dordrecht, waar ik toch wel best tevreden mee was, ik werd elke week nog sterker en met mijn beperkte voorbereiding en training was ik zeker tevreden over conditie.

5. Wat zijn je toekomstplannen? Ik wil al zeker zeggen dat ik zeer tevreden was dat Telenet Fidea nog steeds vertrouwen in mij had, en ik hoop dat ik hun met mijn WK en podium Oostmalle toch al iets heb kunnen teruggeven.  Wil vooral plezier beleven zoals dit jaar en de kinderen komen steeds op de eerste plaats, sta nu op 12de plaats UCI, volgend jaar wil ik graag de top 10 binnenduiken.

6. Loes , zitten er voor jou nog wegwedstrijden in als voorbereiding naar het komend seizoen? Er zullen zeker wegwedstrijden komen maar dat moet ik allemaal nog eens bekijken, ga ook twee stages doen en enkele duathlons, want dat doe ik ook heel graag aangezien ik heel mijn vorige carrière profrenster was op de weg wil ik misschien hier en daar is een grotere wedstrijd rijden, is kijken of ik dat nog kan :-)

7. Zijn er dingen die je nog wil verbeteren tegen volgend seizoen?  Voelde dit jaar dat ik snelheid en kracht te kort kwam, maar dat is maar logisch zonder voorbereiding. vooral het klimwerk moet ik verbeteren want dat was dit jaar echt slecht, zullen wel zien hoe het loopt, kan niet meer dan mijn best doen.

Tags: 

Gerelateerde artikels

Vanaf 1 september 2021 zal Loes Sels het Proximus - Alphamotorhomes - Doltcini CT  versterken! "Haar naam zal jullie zeker niet onbekend in de oren klinken.  Ze heeft immers al heel wat op haar palmares in het veldrijden en is tevens een fantastische mama van twee kinderen. ...
Ellen Van Loy is niet de enige renster van DNCS die op 1 januari het Young Telenet Fidea Cycling team vervoegt, ook Loes Sels komt die dag bij het team. Van voor het spijtige overlijden van Amy Dombroski werd er al onderhandeld met Loes, vandaag zette ze enthousiast haar handtekening onder een...
Loes Sels liep zondag bij een dubbele val in de veldrit in Ronse een breuk op van de linkerkniebol. Ook haar meniscus werd geraakt. Loes kreeg een brace aangepast en is zes weken out. Haar kinesist startte ondertussen een speciale behandeling met hetzelfde Australische apparaat dat het...
Klaas Vantornout zal aanstaande zondag wegens ziekte niet kunnen deelnemen aan de zesde manche van de Wereldbeker Cyclocross in Rome (Italië). Hij zal in de selectie van de heren elite worden vervangen door Bart Wellens. Daarnaast werd Loes Sels toegevoegd aan de selectie van de Dames.
Loes Sels ( Telenet-Fidea) heeft de Dames elite wedstrijd op haar naam geschreven ze eindigde voor haar ploeggenote Ellen Van Loy, Karen Verhestraeten (kleur op maat)werd knap derde. Heel wat grote namen tekende present voor de tweede Manche van de Moedige Veldrijder Concap Cup in de Dames Elite...
Ellen Van Loy, Loes Sels en Pavla Havlikova hebben hun contract bij YTFCT verlengd tot en met 31 december 2017. YTFCT is in die mate tevreden over hun prestaties en inzet dat ze voor nog eens drie jaar bij het team blijven. Ploegleider Kris Wouters is erg blij met de aangepaste verbintenis,...