Limburgse selectiecommissie bepaalt voortaan selecties

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Feb 2018 - 08:33
Printvriendelijke versie

De selecties van renners blijft steeds een gevoelige kwestie. Er zijn altijd teleurgestelde renners, ouders en omkadering. Cycling Vlaanderen afdeling Limburg deed de belofte om vanaf dit seizoen alle problemen meteen aan te pakken en daarom komen ze dan ook voor 2018 met een totale make-over voor de selectieprocedure.

Een speciale Limburgse selectiecommissie werd in het leven geroepen. “Ik zal daarin het voortouw nemen”, vertelde de Limburgse wegcoach Dieter Gerards. “Samen met WPV-voorzitter Glenn Alenis, jeugdcoördinator Brecht Toelen en veldritcoach Eddy Ponet zullen we één keer per maand de selecties opmaken.”De procedure zal ook stevig veranderen. “Vanaf nu zullen de renners zich kandidaat moeten stellen voor alles selectiekoersen via onze website”, pikt Brecht Toelen in. “Er werd een pagina gemaakt waar de renners per wedstrijd een formulier invoeren. Alle kandidaturen worden verzameld en zij maken kans op een plek in de Limburgse selectie.

”Naast de kandidaatsstelling, verwacht de selectiecommissie nog een inspanning van de renners. “Op onze website dienen de renners ook hun uitslagen systematisch door te geven. Zo kunnen we perfect hun progressie volgen. We zijn niet instaat om elke week op elke wedstrijd te zijn, dus de resultaten met eventuele opmerking van de renner gaan een duidelijker beeld geven.

”De Limburgse afdeling hoopt zo een transparant selectiebeleid te voeren. “Ik wil er wel aan toevoegen dat ik bij de selecties van de beloften de commissie zal verlaten. Dit om belangenvermenging te voorkomen”, besloot Brecht Toelen. (Brecht zit in het teammanegment van het Nano dev. Team)