Lennert Van Eetvelt verzamelt drie truien op 1 week

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Apr 2019 - 10:18
Printvriendelijke versie

Lennert Van Eetvelt heeft een dolle week aan de rug. Vorige week werd hij nog PK tijdrijden en gisteren kon hij de Ster der Vlaamse Ardennen afsluiten met 2 truien in zijn bezit.

"Gisteren reed Jago Willems in de eerste ronde al weg en heeft mijn ploeg echt super goed gewerkt om hem terug te pakken. Halverwege koers hadden we hem. Ik heb dan nog 2 rondes gecontroleerd. Hierna is er een groep van 7 weggereden. Deze hadden op een bepaald moment 35 seconden. In de laatste ronde ben ik met een beetje hulp van mijn ploegmaat er alleen naar toe kunnen rijden. Op de Berendries viel ik aan en we waren weg met 3 weg. Tijs Verstappen was veel sterker in de spurt maar ik was toch nog heel blij met een 2e plaats.

Voor deze week had ik nog nooit een trui dus nadat ik pk werd, was de week eigenlijk al geslaagd. Om dan de gele trui gisteren te kunnen houden was echt fantastisch maar zonder mijn ploeg was het echt niet gelukt. De groene trui en dat we als ploeg het ploegenklassement winnen is nog een super mooie bonus."

Gerelateerde artikels

In Roeselare - Beveren was de zege voor Lennert Van Eetvelt. Lennert had maar liefst 40 seconden voorsprong op de nummer 2. Het is voor de nieuweling zijn allereerste zege ooit "De koers begon zeer snel met een paar ontsnappingen, welke geen ruimte kregen van het peloton. Ik zelf heb me er...
Lennert Van Eetvelt (Brian² Olympia Tienen) kon in de Ster der Vlaams Ardennen solo over de streep rijden tijdens de 3e rit. Jago Willems en Warre Vangheluwe eindigde op 2 en 3. Lennert Vaneetvelt heeft zowel de groene als de gele trui in zijn bezit nu. "Ik had gisteren al een goed...