Lennert Huybs: " Ik probeer elk jaar stappen voorwaarts te zetten"

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Feb 2021 - 10:30
Printvriendelijke versie

Het crossseizoen 2020-2021 was geen gemakkelijk seizoen en zeker niet in je eerste jaar bij de beloften. Zij moesten meestrijden bij de profs of mochten gewoon niet starten. Met Lennert Huybs kijken we terug op het afgelopen seizoen en kijken we even kort naar de onzekere toekomst.

1. Hoe ga jij als renner om met heel het coronagebeuren? Hoe verlopen jouw trainingen in deze tijden?
Met het coronagebeuren ga ik goed om. Ik heb nog genoeg bezigheid met men school en leg me geen druk op om ‘te moeten’ gaan trainen. In het begin bleef ik gewoon bezig met wat te fietsen en te lopen, maar de laatste 3 weken heb ik amper 1 keer op mijn fiets gezeten. Als het weer het toelaat zal ik wel de trainingen terug hervatten en werken naar eventuele doelen.

2. Blik je tevreden terug op het zeer korte seizoen 2020/2021?
Ik blik zeker tevreden terug op het korte seizoen. Ik voelde dat ik enorme stappen voorwaarts had gezet en voelde me de eerste maand wel goed op de fiets. Ik was gemotiveerd om gedurende het seizoen nog beter te worden maar dat werd gesaboteerd door het coronavirus.

3. Je broer Ward kan wel elke week aan de start verschijnen. Is dit extra pijnlijk voor jouw?
Dit is niet pijnlijk voor mij. Ik had me er snel bij neergelegd dat het seizoen gedaan was voor mij. Ook zou ik het zelf niet willen om tussen de profs te rijden want dat is nog te vroeg voor mij. Met Ward vergelijk ik me niet want dat is een ander niveau. Wat hij nu doet, zou ik hem niet achterna kunnen doen.

4. Hoe ziet je voorbereiding er nu uit op het wegseizoen/MTB?
Ik ga eerst rustig beginnen trainen en alles stap voor stap bekijken en eventueel een koers meepikken of is een mtb wedstrijd. Eerst terug opbouwen met als hoofddoel terug paraat zijn in het volgend crossseizoen.

5. Wat zijn jouw ambities voor het wegseizoen en MTB?
Voor de mtb of weg wedstrijden heb ik absoluut geen ambities, dit zie ik enkel als voorbereiding op het crosseizoen.

6. Hoe zie jij je als renner in de toekomst evolueren?
Ik denk daar niet echt veel over na. Ik probeer elk jaar gewoon stappen voorwaarts te zetten en dat lukt momenteel wel. Als ik dit elk jaar kan blijven doen weet ik niet waar ik uitkom of denk daar nog niet over na. Ik bekijk alles rustig en geef mij rustig de tijd om het beste uit mezelf te halen als sportman.

7. Je rijdt nu bijna 1 jaar voor je nieuwe ploeg Uct ride cycling team. Tevreden ?
Heel tevreden. Het is een kleine ploeg maar binnen de ploeg verrichten ze wel groot werk. We worden op alle mogelijke manieren ondersteund en het is een goede groep.

 

Gerelateerde artikels

Met onmiddellijk ingang maakt Lennert Huybs de overstap naar het Uct ride cycling team. In september wordt Lennert belofte in het veld. "Ik voelde mij niet meer thuis in mijn huidige ploeg en had nood aan nieuwe oorden. Deze nieuwe ploeg vond ik dankzij mijne beste maat Sybe Gybels. Na een...