Len van Eeckhout: "Het BK tijdrijden staat bovenaan mijn lijst"

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Apr 2015 - 20:22
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Len van Eeckhout behaalde zijn eerste zege van het seizoen inmiddels. De renner van het Zanatta Lotto Cycling Team Menen kijkt nu al uit naar 1 mei waar hij van zich wil laten horen.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Waarom de keuze voor deze sport? Ik ben gestart op 8-jarige leeftijd bij de miniemen. Wielrennen zit bij ons in de familie. Twee weken na mijn geboorte ging ik al mee in de maxi-cosi om te kijken naar wedstrijden van mijn neefjes : Sven Van den Houtte en Jurgen Roelandts. Ook mijn grootvader reed in de jaren 50 koers alsook mijn nonkels langs mama’s kant. Dan kan het toch niet anders dan dat ik voor deze sport gekozen heb. Ik heb hieraan grote voorbeelden en daar trek ik mij aan op.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen als eerstejaars nieuweling? Het was een moeilijk jaar. De overgang van aspirant naar nieuweling viel me zwaar. Niet zo zeer de afstanden , maar vooral de snelheid. Ik had ook tijdens die winter veel te veel getraind waardoor ik vroeg in vorm was. Toen de grote koersen er aan kwamen, kon ik niet meer mee. Ik moest in sommige wedstrijden zelfs lossen terwijl ik het jaar voordien zeven zeges had geboekt. Dat deed me wel veel pijn. Half seizoen zijn we veranderd van trainer. Maar een slechte winter maak je zo maar niet goed ! Tegen het einde van het seizoen kwam ik er weer bovenop, maar dan was het wel te laat.

3. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders? Doordat ik vorig jaar geen goed seizoen heb gehad, heb ik het deze winter helemaal anders aangepakt. Daarvoor dank ik mijn nieuwe trainer voor het vertrouwen dat hij in mij stelde. En zie…mijn eerste overwinning heb ik al op zak.

4. Je won solo de wedstrijd in Waarschoot. Had je dit verwacht? Ik reed al een paar weken vrij goed. De conditie was goed en ik kon me steeds vooraan nestelen in het peloton  tijdens vorige wedstrijden. Ik voelde dat het eraan zat te komen. Zaterdag voordien reed ik lek in Diegem. Ook daar had ik superbenen, maar mocht het niet zijn. Maandag in Waarschoot waren mijn benen niet zo goed, maar ik besloot toch anderhalve ronde voor het einde er alleen van door te gaan. Ik won solo met een halve minuut voorsprong. Zalig ! Alhoewel ik liever win in een massasprint.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? BK tijdrijden in Overpelt op 1 mei staat bovenaan mijn lijstje. Dit is een discipline die ik heel graag doe. Verder wil ik me in wedstrijden van de topcompetitie goed laten opmerken. Hopelijk kan ik daar ook nog eens zegevieren.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden in de toekomst? Ik heb me net een tijdritfiets aangeschaft, zo kan ik regelmatig oefenen op mijn snelheid.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik zou me omschrijven als een klassiek renner. Iemand die op elk parcours uit de voeten kan.

8. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben niet bijgelovig. We vertrekken naar de koers en de benen zijn zoals ze zijn….

9. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Als ik een vijftal wedstrijden win en een tijdrit bij op mijn palmares kan zetten.

Gerelateerde artikels

Met een 8ste plaats was vandaag Len van Eeckhout onze sterkste Belg in het Waalse Callenelle. "Het was een hele snelle koers vandaag met meer als 40 Noren. In het begin van de koers ging het meteen heel snel waardoor er al snel scheurtjes kwamen in het peloton van 120 renners. In de 2e...
Len van Eeckhout en Thibaut Dochy zullen volgend jaar samen als eerstejaars belofte op de weg verschijnen in de kleuren van Illi-bikes CT. "Ik wil de hele ‘familie’ van ACROG balen bc bedanken voor het afgelopen jaar! Het was een team waar ik me enorm thuis voelde! Volgend...
Len van Eeckhout koerste vandaag in Wichelen heel de wedstrijd aanvallend en met succes. In een sprint met 2 beschikte de Zannata - Lotto CT Menen over de snelste benen. "Met 67 deelnemers stonden we aan de start in Wichelen. Van in de eerste ronde trok ik al even in de aanval. De kloof...
Vandaag stond de eerste grote test voor de juniores op het programma met Kuurne - Brussel - Kuurne. Len van Eeckhout was met zijn 6e plaats onze beste Belg. Winnaar van de wedstrijd werd de Deen Johan Tiedemann Langballe. "Vanaf de start was het nogal een hectische bedoening. Er waren...
"Met 72 deelnemers aan de start was de koers in Waarschoot een voltreffer. Van bij het begin voelde ik me reeds goed. De benen waren in orde en het weer viel mee. In de eerste ronden vielen Sam De Pelsmaeker van onze ploeg en een andere renner in de aanval. Met de andere ploegmakkers...
Len van Eeckhout zal zijn laatste jaar als junior afwerken bij Acrog Balen BC. "Als tweedejaars junior zal ik de overstap maken naar Acrog Balen BC. Ik heb deze kans gekregen en wil deze dan ook met beide handen grijpen. Ik zal proberen dit vertrouwen om te zetten in goede prestaties....