Laurent Claeys: "Wielrennen is mijn hobby en passie"

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Jan 2015 - 18:55
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De 13-jarige aspirant Laurent Claeys is een renner om in de gaten te houden in de toekomst. Met 14 overwinningen afgelopen seizoen is deze jonge knaap op weg naar een mooie toekomst in het wielrennen.

1) Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Mijn overwinningen in Lendelede, Wilsele, Wielsbeke, PK tijdrijden en piste om verschillende redenen.  Vooral Lendelede waar ik weggereden ben en alleen toegekomen ben op een lastig parcours. Wilsele waar ik mijn overwinning heb kunnen opdragen aan een overleden vriendin en Igor Decraene. PK tijdrijden en piste zijn natuurlijk ook speciaal. Tenslotte Wielsbeke omdat het de laatste koers van het wegseizoen was en ik zo mooi heb kunnen afsluiten.

2) Vond je uw seizoen geslaagd? Zeker met 14 overwinningen mooi verdeeld (7+7) tussen buitenpiste en weg.

3) Met welke tegenslagen kreeg je te maken? In de zomer ben ik 2x tegen de grond gegaan in de eindsprint. Gelukkig zonder al te veel erg.

4) Op welk vlak wil je in 2015 de nodige progressie maken? In het sprinten wil ik die laatste extra stap nog zetten. Verder ook de koers hard leren maken met lange versnellingen om de overstap naar de nieuwelingen voor te bereiden.

5) Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw voor 2015 toe? Ik ben volop bezig op de piste in Gent tot eind januari. Daarna gaat de fiets 4 weken op slot om dan in maart terug rustig op de weg op te bouwen.

6) Je bent momenteel ook actief op de piste. Tevreden over je prestaties? Ja toch wel. Na een moeilijk begin, gaat het steeds beter.
 
7) Piste of weg? Waarom? Moeilijke vraag. Doe het alle twee even graag. Is ook nog maar het eerste seizoen op de binnenpiste.

8) Ben je bijgelovig? Zo ja wat zijn de kenmerken ervan? Ben ik niet echt mee bezig.

9) Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, wie zou je kiezen en waarom? Zdenek Stybar omdat ik hem een geweldige renner vind. Hij zit ook heel mooi op de fiets, trapt nooit te groot en geeft ook nooit op. Dit zijn eigenschappen die me ook heel graag eigen wil maken.

10) Wat betekent wielrennen voor jou? Heel veel. Naast school het belangrijkste in mijn leven. Hobby en passie. Als ik ooit de kans zou krijgen om later er mijn beroep van te maken, wil ik die zeker niet laten liggen.

Gerelateerde artikels

Het Van Moer Logistics Cycling Team zal volgend jaar opnieuw kunnen rekenen op Laurent Claeys. Laurent vervoegde dit seizoen als tweedejaars nieuweling de ploeg en is uiterst tevreden. "Het een super toffe en goede ploeg waar iedereen het met mekaar kan vinden. Het zou dom zijn om weg te gaan...
Na verschillende podiumplaatsen was het gisteren bingo voor eerstejaars nieuweling Laurent Claeys in zijn geboortestreek, het West-Vlaamse Aalbeke. "In het begin had ik het lastig, ik moest er nog wat inkomen maar naarmate de koers vorderde voelde ik mij sterker en sterker worden. Er...
 Laurent Claeys start volgend jaar als eerstejaars nieuweling bij Vive le Vélo Diegem. "Ik ga er naar toe omdat ze een mooi programma rijden en een mooie stage in het buitenland hebben. Van de begeleiding heb ik al veel lovende woorden gehoord, waardoor ik ook voor deze ploeg koos....
Nadat zijn huidige ploeg Vive Le Velo aankondigde te stoppen met nieuwelingen en zich enkel nog te concentreren op juniores, was Laurent Claeys genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe ploeg. Laurent vond uiteindelijk onderdak bij Van Moer Logistics CT. "Er zijn een paar ploegen komen...
Milan Fretin en Laurent Claeys hebben gisteren op het Belgisch kampioenschap hun favoriete rol waargemaakt op het onderdeel ploegenkoers op de piste. "Gisteren stond de laatste discipline van het BK , de ploegenkoers, op het programma! Deze heb ik samen met  Laurent Claeys gereden en...
Zondag is er de eerst wedstrijd van de topcompetitie voor nieuwelingen in Vezin. Voor de provincie Vlaams-Brabant is Laurent Claeys één van de geselecteerde renners. We vuurden volgende vragen op de renners af: Wat verwacht je van de eerste wedstrijd van de topcompetitie? Gaat het klassement/trui...