Laurens Vandaele: "Nu al heel tevreden over mijn seizoen"

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Jun 2015 - 20:41
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Laurens Vandaele is de nieuwe provinciale kampioen bij de 14-jarige aspiranten van West-Vlaanderen. We maken even kennis met Laurens.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben begonnen met wielrennen toen ik 9 jaar was. Mijn broer Gregory koerste ook en daarmee kreeg ik de wielermicrobe te pakken.

2. Hoe kijk je terug op het provinciaal kampioenschap? Was de zege verwacht? Ik kijk heel tevreden terug naar het PK. De beslissing lag in de spurt alhoewel ik die eigenlijk te vroeg was aangegaan. Ik hoopte op de zegen en het is werkelijkheid geworden.

3. Wat verwacht je van het Vlaams en het Belgisch kampioenschap? Wat zijn je doelen? Ligt het parcours je? Vlaams kampioenschap, ik denk dat ik ga mikken op de spurt. BK daar ben ik eigenlijk nog niet mee bezig.

4. Zijn er bepaalde wedstrijden waar je naar uitkijkt dit seizoen nog? Niet speciaal, ik zal proberen men wegseizoen constant te rijden.

5. Je bent tevens ook actief op de piste. Hoe was het afgelopen winter? Tevreden? Ja, ik ben tevreden van de piste van afgelopen winter. Tijdens BK moest ik toch wat meer aanvallend gereden hebben, zodanig dat ik dichter was geëindigd. Nu was ik 3e op het Belgisch kampioenschap.

6. Als je zou moeten kiezen tussen weg of piste, wat geniet je voorkeur dan? Waarom?  Ik kan voor het moment niet echt kiezen, daar ik beide disciplines heel graag doe.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Tijdrijden is mijn zwakkere.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Een aanvallend type. Als mijn aanvallen tevergeefs zijn dan gaan we voor de spurt.

9. Spurt of solo? Waarom? Dat is moeilijk te beantwoorden (lacht).... spurt natuurlijk

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik ben nu al heel tevreden over mijn seizoen. Ik had dit allemaal niet direct verwacht omdat ik eigenlijk juist op woensdag train. De dag voor de koers rij ik maar 20 min. los.
 

Gerelateerde artikels

Laurens Vandaele behaalde vandaag zijn 11e zege van het seizoen. In de spurt toonde de tweedejaars nieuweling zich opnieuw oppermachtig.Laurens blijft tevens leider in het klassement met nog één wedstrijd te rijden. "5de etappe van de ronde van Dottignies, was een zeer mooi parcours van 9km...
Laurens Vandaele werd gisteren de provinciale kampioen van West-Vlaanderen in De Haan. In een spurt met 3 was de tweedejaars nieuweling de snelste. "Op het provinciaal kampioenschap van West-Vlaanderen stond er een sterke wind, dat wilde ik wel. Hierdoor waren er veel pogingen om weg te...
Laurens Vandaele verschijnt morgen voor de eerste keer na lange inactiviteit door ziekte en de corona pandemie weer aan de start van een wielerwedstrijd. De tweedejaars belofte overwon een zware klierkoorts en wil zich nu opnieuw tonen tegen zijn leeftijdsgenoten. 1. In 2019 reed je als...
Laurens Vandaele heeft vandaag zijn 2e zege van het seizoen behaalt in Harelbeke. "Ik vond het een redelijk mooi parkoers, maar het was zeer moeilijk om weg te rijden. Na veel pogingen van iedereen heb ik besloten om eens zelf te gaan. Ik had een mooie lengte dus reed vol door. Ik zag dat het...
Vzw cycling team Luc Wallays - jonge renners Roeselare zal volgend jaar ook kunnen rekenen op Laurens Vandaele. Laurens zal er starten als junior. "Ik heb beslist om ook volgend seizoen de kleuren van het Vzw cycling team Luc Wallays - jonge renners Roeselare te verdedigen. Ik voel me...
Laurens Vandaele heeft zijn zevende overwinning van het jaar op zak. In de spurt met 2 was hij net iets sneller dan zijn Nederlandse kompaan. "Gisteren in Lichtervelde was het een vlak parcours, maar de wind speelde wel een rol. Met een internationaal deelnemers veld, wist ik wel dat er...