Lars Van Laer : "Crossen is een zeer eerlijke sport"

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Feb 2019 - 19:36
Printvriendelijke versie

Lars Van Laer eindigde in het eindklassement van de moedige veldrijder op een 2e plaats bij de juniores. In april zal de junior van het WAC-team starten aan zijn wegcampagne op het provinciaal kampioenschap tijdrijden.

1. Hoe kijk je terug op je afgelopen crossseizoen algemeen? Tevreden?
Het was zeker een goed crossseizoen buiten de vele malen pech. Ik en mijn trainer hadden afgesproken om dit jaar me toeteleggen op de b-crossen en mij volgend jaar te focussen op de a-crossen. In de moedige veldrijder werd ik 2e in het klassement. Ik had me ook voorbereid op het BK veldrijden. Ik heb in de 5 weken voor het BK veel pech gehad en ook op het BK moest ik daarmee afrekenen. Dat is wel vrij jammer. Ik focus me nu nog op Lille en Oostmalle. Hierna ga ik me weer voorbereiden op het volgen veldritseizoen.
 
2.  Wat waren voor je persoonlijk de hoogtepunten van het seizoen? Wat was je grootste teleurstelling?
Mijn hoogtepunt is mijn tweede plaats in de moedige veldrijder. De grootste teleurstelling dit seizoen is de vele malen pech waar ik heb moeten mee afrekenen.

3. Je hebt besloten om dit seizoen ook zeer actief te zijn op de weg. Wat verwacht je van dit seizoen?
Het is men eerste jaar junior op de weg. Ik hoop dit jaar vooral veel op te steken van anderen. Natuurlijk hoop ik zelf wel op een paar top tien plaatsen en hopelijk een paar keer podium te halen.

4.  Op het PK tijdrijden eindigde je vorig jaar als 8ste. Wil je u hier meer op toeleggen? Wat is het doel dit jaar op het PK TT ?
Het pk tijdrijden is men eerste koers dat ik rij op de weg. Dus na mijn rust werk ik daar vooral naartoe. Ik hoop daarom ook dit jaar een top 15 te behalen op het PK. Maar voor de rest leg ik me niet erg toe op een tijdrit.

5. Welke type parcours op de weg liggen je het beste?
Ik ben van lichaamsbouw een renner die vooral het beste presteert op vlakke koersen of licht hellend. 

6.  Op welke vlakken hoop je enkele stappen voorwaarts te hebben gezet ?
Ik hoop dit seizoen wel enkele stappen gezet te hebben naar meer techniek en meer snelheid in de cross.

7. Je blijft met hart en ziel een crosser. Wat vind je er zo leuk aan?
Ik hou van het crossen omdat het een eerlijke sport is. Iedereen komt op zijn plaats terecht in de uitslag. Daarnaast vindt ik het leuk om elk week afwisseling te hebben. Modder , zand maak niet uit

8. Balken springen of niet? Hoe beslis je ?
Ik beslis het meestal tijdens de verkenning of ik ze ga springen of niet en op welke plaats ze liggen. Of het sneller is of niet.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Geel en zwart
Favoriete muziek : Mark With A K, see me now
Favoriete film : Creed
Lievelingseten : Pasta met ketchup en kip
Ochtend- of avondmens : avondmens
Film of boek : Film
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten : Geen van beiden
Citytrip of relaxvakantie : Relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : Alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : Ben niet echt een klimmer dus berg af
Koud of warm : koud
Modder of zand:  Modder
Mooiste overwinning ooit: Nog geen, hopelijk volgend jaar
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Toon Aerts
 

Gerelateerde artikels

Lars Van Laer maakt volgend jaar de overstap naar het Van Moer Logistics Cycling Team in zijn laatste jaar als junior. "Ik heb gekozen voor het Van Moer Logistics Cycling Team omdat ze een zeer mooi wegprogramma rijden en omdat de begeleiding er zeer professioneel is. Ik zou Danny...
Eerstejaar junior Lars Van Laer zal je vanaf dit weekend kunnen zien in de tenue van zijn nieuwe ploeg. Lars maakt zijn debuut in Omloop Het Nieuwsblad voor het Davo United Cycling Team. "Bij deze ploeg krijg ik meer kansen en kan ik genieten van een uitstekende begeleiding. De ploeg heeft...