Lander Loockx : "Van de eindejaarsperiode verwacht ik veel"

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Dec 2016 - 19:02
Printvriendelijke versie

Morgen staat de cross in Overijse op het programma. Bij de beloften is Lander Loockx de thuisrijder. We blikken met Lander even terug maar kijken ook vooruit naar de rest van het seizoen.

1. Hoe kijk je terug op je eerste jaar als belofte in het veld? Tevreden over seizoen 2015-2016? Ik kijk met gemengde gevoelen terug op mijn eerste jaar bij de beloften. Voor nieuwjaar reed ik helemaal niet goed en de reden was dat ik dan op kot zat en studeerde in Turnhout. Deze combinatie bleek dan te zwaar te zijn en ik besloot om na nieuwjaar terug thuis te gaan wonen en hier in Leuven te gaan studeren. Dit was een kantelpunt en vanaf dan reed ik nog mooie uitslagen als eerste jaars.

2. Hoe verliep de voorbereiding op het veldritseizoen voor je op de weg? Alles naar wens of had er hier een zege ingezeten? Mijn voorbereiding verliep niet perfect. In de maand juni raakte ik oververmoeid door de combinatie van de examens en het trainen. Net voor het begin van het crossseizoen had ik nog enkele herexamens en moest ik het ook vele rustiger aandoen op vlak van training. Maar de ronde van Vlaams-Brabant en de klimkoersen die ik reed in de zomer tilden mijn niveau wel omhoog.

3. Nog 3 maanden en het seizoen is ten einde. Tevreden tot nu toe over je seizoen of zat er meer in? Ik ben wel tevreden van mijn seizoen tot nu toe. Ik heb dit seizoen al heel constant gereden en haalde in alle A-crossen telkens top 15 behalve in Gavere na een slechte dag. Qua uitslagen zat er op de koppenberg en in Spa meer in hierdoor verloor ik telkens een top 10 plaats door pech. Op de koppenberg liep mijn tube eraf 300m voor de aankomst en in Spa kreeg ik net na de materiaalpost een lekke tube.

4.  Wat zijn je dieptepunten en hoogtepunten voor je van het seizoen tot nu toe? Mijn hoogtepunt van dit seizoen was mijn selectie voor de wereldbeker in Koksijde. Al ging de wedstrijd uiteindelijk niet door. Maar ik was toch blij met de selectie en dit was al een mooie bekroning voor mijn seizoen tot nu toe.
Mijn dieptepunt was in Zonhoven. Ik wou graag opnieuw bevestigen na mijn goede wedstrijd in Ronse maar mijn rug blokkeerde tijdens de wedstrijd en alles blokkeerde daardoor en ik moest opgeven omdat de pijn niet te houden was.

5. Je was ook geselecteerd voor de afgelaste wereldbekermanche in Koksijde. Een domper voor je persoonlijk? Was het parcours iets voor je ? Natuurlijk is dit jammer dat de wedstrijd niet doorging. Ik had er graag willen laten zien wat ik kan op wereldbekerniveau. Het parcours is niet mijn lievelingsparcours maar dit doe ik ook wel eens graag. Ik had er sowieso veel ervaring kunnen opdoen.

6. Naar welke andere wedstrijden dit seizoen kijk je nog uit? Waarom? Dit seizoen kijk ik uit naar Overijse komende weekend dit is een thuiscross met redelijk wat hoogteverschil en zou me wel moeten liggen. Ook het BK staat met rood aangestipt. Op het einde van het seizoen rij ik ook nog een thuiscross in Leuven bij de profs. Daar kijk ik ook naar uit.

7. Wat verwacht je van de eindejaarsperiode? Heb je hier naar toe gewerkt? Van de eindejaarsperiode verwacht ik veel. De vorige jaren was ik hier telkens goed. Hier heb ik zeker naartoe gewerkt en ik hoop de stijgende lijn dan aan te houden tot het Bk. Ook hoop ik nog geselecteerd te worden voor de Belgische wereldbekers in Namen en Zolder.

8.  Wat verwacht je van het BK in januari? Een Lander Loockx parcours? De omloop is compleet nieuw dus is afwachten wat het wordt en ook de weersomstandigheden zullen bepalend zijn. Het kan dus alle richtingen uit en blijft voor iedereen afwachten wat het wordt. Ik ga er uiteraard alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen.

9. Wanneer is het seizoen voor je geslaagd? Wanneer ik mijn vooropgestelde doelen heb kunnen bereiken en voel dat ik sterker uit het seizoen kom dan ik eraan begonnen ben.

Snelle vragen
Lievelingskleur: groen
Favoriete muziek : vanalles
Favoriete film : heb ik niet maar ik kijk graag Science Fiction
Andere hobby's : met muziek bezig zijn
Lievelingseten : fritten van de frituur
Ochtend of avond mens : avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : blondine !
Pizza of fritten : fritten
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Zand of modder : modder !
Balken springen of niet : dan maar niet
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Mooiste overwinning ooit : Steenhuffel enigste overwinning tot nu toe
Met welk prof zou je een trainingstocht willen maken : Tom Meeusen

Gerelateerde artikels

Lander Loockx zetten zondag een mooie prestatie neer in Dordrecht. Lander behaalde er een knappe 2e plaats. Dit weekend start Lander in Gieten, waar hij vorig jaar als 14e finishte. "Van in het begin ontstond er een grote kopgroep van ongeveer 10-12man. Door het snelle parcours was er weinig...
In Tsjechië eindige Lander Loockx  in de Toi Toi Cup Mlada Boleslav op een knappe 2e plaats. Lander kreeg tijdens de wedstrijd o.a af te reken met een lekke band. "Ik was goed mee gestart en dook als 2e het veld in. Na anderhalve ronde reed ik samen met David Van de Poel en Mikael...
Lander Loockx was dit weekend actief in Stadl-Paura (Oostenrijk) en met succes. Lander kon ondanks de pech nog een knappe tweede plaats uit de brand slepen. "Ik kende een goede start en dook als 3e het veld in. Maar na een halve ronde maakte ik een schuiver en verloor enkele plaatsen. Ik reed...
Lander Loockx zal met onmiddellijk ingang deel uitmaken van het Pauwels Sauzen - Vastgoedservice Cycling Team. Lander wordt in september vierdejaars belofte in het veld. "Doordat ik meteen overga kan ik nog een goed en mooi wegprogramma bij hun rijden deze zomer, waarvan ik hopelijk in de...
Het provinciaal kampioenschap veldrijden voor Vlaams-Brabant werd gisteren gehouden in Alsemberg. De wedstrijd was tevens een manche van de moedige veldrijder. De U23/ezc gingen van start met 43 renners. Al vanaf de eerste ronde zagen we een zeer sterke Lander Loockx. Hij zorgde onmiddellijk voor...
Lander Loockx was vandaag de beste belofte renner uit Vlaams-Brabant in Boortmeerbeek. Lander kreeg de provinciale trui omgord. Lander blijft dus in de provinciale trui rijden, want ook als laatstejaars junior was hij PK. De tweede plaats op het provinciale podium was er voor Jens Teirlinck. Han...