Kobe Goossens: "Na het wegseizoen een profcontract versieren is een doel"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Nov 2017 - 20:13
Printvriendelijke versie

Kobe Goossens nam enkele maanden geleden definitief afscheid van de cross om zich volledig toe te leggen op de weg. Kobe zal volgend seizoen als wegrenner starten bij Lotto Soudal

1. We gaan even terug naar het veldritseizoen 2016-2017. Hoe kijk je daar zelf op terug? Was het enkel kommer en kwel of waren er ook prestaties waar je tevreden mee was?
Het was zeker niet enkel kommer en kwel. Want ik raakte toch geselecteerd voor het WK in  Bieles waar ik uiteindelijk 15e werd. Ik werd gedurende het hele seizoen beter en beter. De verklaring daaarvor was natuurlijk dat ik het seizoen daarvoor  helemaal gemist had wegens een knieblessure met operatie als gevolg. Hierdoor miste ik heel wat ritme in de cross en moest ik ook achteraan starten omdat ik al mijn UCI punten verloren had. Er waren ook prestaties waar ik heel tevreden mee was zo werd ik 6e in de Duitse wereldbeker manche in Zeven, ik deed er tot de laatste ronde mee voor het podium. Ik werd 8ste in Hoogerheide en natuurlijk was het WK ook een hoogtepunt.

2. Je startte vol goede moed op de weg als voorbereiding op de cross. Welke waren voor u de hoogtepunten op de weg?
Mijn resultaten waren dit jaar niet zo goed als vorig wegseizoen maar mijn gevoel was wel beter. Mijn persoonlijk hoogtepunt was in de ronde van Slowakije, niet qua resultaat maar in de bergetappe voelde ik bergop dat ik echt meekon met de beste. Onder andere Egan Bernal, winnaar van de ronde van de toekomst stond er aan de start en bergop kon ik toch goed mee. Daar was ik wel verbaasd over aangezien ik er nooit specifiek op getraind had.

3. Heb je lang getwijfeld aan de keuze tussen weg en cross? Wat gaf de doorslag om te kiezen voor de weg nadat eigenlijk het crossseizoen was gestart al?
Goh, ik zit er al wel enkele jaren mee in mijn hoofd omdat ik steeds beter resultaten reed op de weg als in de cross. Vorig jaar vertelde ze me bij Telenet-Fidea dat ze me ook meer als een wegrenner zagen maar ik wou nog niet stoppen met veldrijden omdat ik nog wou goedmaken wat er verloren was gegaan vorig jaar door die blessure.  Deze zomer ging ik na de ronde van Slowakije eens enkele dagen in de Alpen trainen en dat gaf eigenlijk meer de doorslag omdat ik daar ook veel meer plezier uithaal als uit crosstraining.

4. Wat waren de mooiste momenten in de cross voor u de afgelopen seizoenen?
Ik denk het mooiste moment van mijn belofte tijd en misschien wel alle seizoen was de 6e plaats in Zeven. Ik was al 2 jaar op de sukkel en daar bewees ik voor mezelf eindelijk terug dat ik het kon. Dit staat op 1 samen met mijn wb winst in Koksijde als junior.

5. Hoe ben je als crosser uiteindelijk bij Lotto Soudal U23 beland?
Mijn trainer Tim Aerts is kinesist bij Lotto Soudal en hij vond ook dat ik beter op de weg zou rijden. Door hem is Kurt Vandewouwer mij enkele jaren geleden beginnen volgen en zo is de interesse gegroeid.

6. Hoe gaan de voorbereidingen eruit zien naar seizoen 2018? Nog een cross als afscheid voor de supporters in het veld?
Ik ga zeker geen cross meer rijden omdat dat de voorbereiding toch wel wat zou verstoren. Ik ga 2 individuele stages in Spanje doen en dan nog 1 met de ploeg begin februari.

7.  Op welke punten wil je volgend jaar progressie boeken op de weg?
Ik wil op alle gebieden progressie maken. Natuurlijk op mijn fysieke eigenschappen maar ook op alle andere zoals het mentale, leren in team te rijden….

8.  Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Ik ga het altijd moeten hebben van een zware koers aangezien ik niet de meest explosieve renner ben. Mijn lichaamsbouw neigt natuurlijk veel meer naar een klimmend type als naar die van een voorjaarsrenner.

9. Hoe ziet het ideale wegparcours eruit voor u? Zijn de meerdaagse ritten iets voor u?
Mijn ideale parcours is een parcours met redelijk wat klimwerk in. Ik vermoed dat rittenkoersen mij ook wel veel beter gaan liggen als klassiekers omdat in de klassiekers de explosievere types natuurlijk een voordeel hebben.

10. Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018?
Nee niet echt. Denk dat, dat ook moeilijk is omdat ik nog nooit een volledig wegseizoen met volledige specifieke voorbereiding heb gereden. Maar het uiteindelijke doel is om na het wegseizoen een profcontract te versieren. Dat spreekt voor zich.

Foto: Christopher Jobb - Radsportfotos

Gerelateerde artikels

Kobe Goossens is door de bondscoach naar de B-selectie verwezen. Kobe wil morgen laten zien dat hij in de A-selectie thuis hoort in Heusden-Zolder. "Zolder is een parcours dat me heel goed ligt en wat ik ook graag doe! Ik start helemaal vanachter aangezien ik naar de B selectie ben gevlogen...
Zondag rijden onze beloften hun wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles. Eén van hen is Marlux - Napoleon Games Cycling Team Kobe Goossens. "Ik ga naar het WK zonder verwachtingen! Het is dit jaar al heel vaak tegengeslagen als ik met hoge verwachtingen aan de start stond. Ik ga...
Kobe Goossens is één van de veldrijders welke ons land zal vertegenwoordigen in Fiuggi (Italië) zondag. Kobe beseft dat hij zijn WK ticket kan verdienen in Italië. "Ik voel me de laatste 2 weken terug echt goed! Dus ik trek met vertrouwen naar ginder. Ik heb geen idee van het parcours dus een...
Kobe Goossens zal vanaf 1 januari in de kleuren verschijnen van het Marlux - Napoleon Games Cycling Team in het veld. " Al van bij de eerste gesprekken voelde ik me enorm welkom en heel veel geloof in mij om mij terug op mijn oude niveau te brengen! Want dat ben ik wel wat kwijt na mijn...
Ondanks de pech van afgelopen weekend mag Kobe Goossens starten in de A selectie zondag in de wereldbeker in Namen. Kobe wil zondag laten zien dat hij deze plaats zeker verdient. "Ik ben heel blij met mijn A selectie! Ik had ze langs de ene kant wel verwacht maar langs de andere kant ook...
Op zaterdag 11 en zondag 12 januari vindt het Belgisch kampioenschap veldrijden plaats in Waregem. Cyclingsite.be polst naar de verwachtingen van Kobe Goossens. Zijn tweede plek zondag in de wereldbeker in Rome toont dat Kobe Goossens power in zijn benen heeft zitten. Hij maakte in Italië zoveel...