Knalstart voor het BmxEmotion Team

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Mar 2017 - 18:17
Printvriendelijke versie

In Ranst werd het bmx-seizoen 2017 op gang geschoten en de boys en girls van het BmxEmotion Team uit Putte hebben hun start niet gemist tijdens de eerste Flanders Cup. “De eerste wedstrijd van het seizoen is het altijd afwachten hoever de concurrentie staat. We weten dat onze piloten er alles aan gedaan hebben om on point te zijn na de voorbije winter. Hierin speelde onze trainer Kris Van de Voorde een belangrijke rol.” zegt teammanager Kersten Van Kerckhoven.

“Onze youngster, Lore De Geest miste op een haar na een finaleplaats . Als negenjarige bij de Girls 9/10 wisten we dat het moeilijk ging worden, we beschouwen 2017 dan ook als een leerjaar voor haar.

Thibault Van Laere(12) zat op koers voor een ticketje richting finale maar een gevallen rijder voor hem besliste er anders over. Arno Braeken moest knokken in de halve finale maar in de finale werden alle duivels ontbonden wat resulteerde in een derde plaats in de Finale bij de Boys van 14 jaar.

Bij de Boys 15-16 hebben we twee rijders: Jarne Serneels(15) schopte het tot in de halve Finale maar de grinta die hij liet zien belooft veel goeds voor de toekomst, die finaleplaats ligt binnen handbereik. Jef Serneels(16) gaf meteen z’n visitekaartje af en liet een vierde plaats optekenen. Misschien wel de meest ondankbare plaats maar dat podium zit eraan te komen, misschien volgende week al, tijdens de Flanders Cup te Peer. Bij de Girls 15+ reed Britt Baetens een dijk van een halve Finale, met vechtlust en op karakter knokte ze zich, als jongste van het pak, tot in de Finale. Een achtste plaats werd haar deel.

Bij de Boys 19+ kwam misschien wel de grootste verrassing. Jari Cammans had een trainingsachterstand opgelopen maar stond toch maar mooi in de finale. Een foutje in de start dwong hem tot achtervolgen maar zijn remonte leverde nog een zesde plaats op. Bij de Junior Men reed Rico Van de Voorde een foutloos parcours, winst in alle reeksen, halve en finale. De rijder uit Sint-Niklaas ontpopt zich meteen als favoriet in deze klasse en we zijn ervan overtuigd dat hij deze rol met verve zal dragen.”

Deze resultaten zetten het BmxEmotion Team op de kaart en brengen hen op een derde plaats in de Teamranking. Supercross BVC Bikes Benelux neemt de leiding, het Verlu BMX Team bekleedt de tweede plaats.

“Wij zijn een team met bescheiden middelen. Dit betekent dat we niet alles in de schoot geworpen krijgen maar dat we moeten werken om alles rond te krijgen en misschien is dat wel de sleutel tot het succes. Onze piloten zijn een hechte groep die met hun beide voeten op de grond staan en de samenhorigheid tussen ouders -zelfs grootouders- is ongezien. Ze doen het woord Team alle eer aan. We zijn onze sponsors enorm dankbaar om dit allemaal mogelijk te maken.” aldus de teammanager.