Kiany De Paepe behaalt tweede zege van het seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Jun 2024 - 19:57
Printvriendelijke versie

Kiany De Paepe won woensdagavond de wedstrijd voor junioren in Dikkebus. Het is voorde tweedejaars junior zijn tweede zege van het seizoen.

"Meteen in het begin van de wedstrijd werd er aangevallen en schoof ik mee, maar deze was niet van lange duur. In de derde ronde rijden er twee renners weg, dan 3 renners en dan nog eens 4 renners. Ik zag dat het peloton niet veel zin had om er achter te gaan dus begon ik op kop te rijden en kreeg toch hulp van enkele renners om het gat te dichten. Wanneer we bij het tweede groepje kwamen, waren er dus nog twee renners weg. Even later plaatste er iemand een demarrage en waren we weg met 7 renners. Na twee rondes kwamen er drie renners bij ons en waren we met 10 in de achtervolging op de twee leiders. Net voor half koers liepen we 1 iemand in en even later ook de andere, dus streden we met 12 voor de zege. We bleven ronddraaien omdat we de voorsprong wouden uitbreiden. Bij het ingaan van de laatste ronde reed er iemand alleen weg en sprong ik er alleen naartoe. Zo waren we met twee weg maar niet voor lang. Vanaf dat de andere bij ons kwamen werd er steeds gedemarreerd, maar ik sprong telkens op het wiel. Op 3km van de finish zit ik op kop om een bocht te nemen en heb ik een kleine voorsprong en ga ik meteen voluit. Ik heb ongeveer 200meter. Ze komen nog iets dichter maar ik zie dat ze twijfelen, daardoor loop ik terug wat uit en zo kan ik de koers winnen met een kleine solo.": zegt Kiany.

1 DE PAEPE KIANY - ISOREX CYCLING TEAM
2 DELESTRAIT TOMMY - CRABBE - DSTNY
3 LOY OSCAR - PIERRE & SOL - OG CYCLES

Kiany De Paepe won gisteren de wedstrijd voor junioren in Wetteren. Het is voor de eerstejaars junior zijn eerste zege sinds hij 7 jaar geleden startte met wielrennen. Kiany De Paepe: "Voor de start had ik toch wat stress want we moesten koersen tegen een wereldtopper in het vrouwenwielrennen...
Met 36 junioren verschenen ze aan de start in Ninove voor een wedstrijd van 62km. Vier renners geraakten voorop en gingen sprinten voor de zege. Deze was voor Kiany De Paepe. Het is voor hem zijn eerste zege van het seizoen. "Van in het begin wou ik de koers hard maken, dat lukte want ik...