Kevin van Hamme: "Het klimmen nog verbeteren"

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Feb 2015 - 16:12
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Kevin van Hamme zal als eerstejaars junior de kleuren verdedigen van het Cycling Team Vive Le Velo.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Mijn overwinning op de piste in Elewijt en het aansluiten bij "Vive le Vélo" met een zeer goede begeleiding.

2. Vond je uw seizoen geslaagd? Kende je ook tegenslagen? Door materiaalpech, gezondheidsproblemen en een valpartij is mijn seizoen niet geslaagd.

3. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Ik zou mij graag willen inzetten in het klimmen.

4. Hoe verlopen de voorbereidingen naar het nieuwe seizoen toe? Redelijk goed met wat gezondheidsproblemen maar het lukt wel.

5. Verwacht je een moeilijke overstap van nieuweling naar junior? Het is een grote verandering met  langere afstanden en sneller.

6. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mocht aanstippen in je kalender. Welke en waarom? De thuiskoers in Affligem en ook Diegem voor het mooi parcours.

7. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Nee, ik ben niet bijgelovig.

8. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Beide.

9.  Wat betekent wielrennen voor je? Mijn passie en hobby.

10. Wat voor type renner ben je? Een klimmer

11. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Het is nog te vroeg om mij nog te vergelijken met een bekende renner.

Gerelateerde artikels

Kevin van Hamme zal vanaf 1 januari in het peloton verschijnen in de kleuren van wielerteam Van Eyck Sport. "Het programma van Van Eyck spreekt mij aan. Ze zetten geen druk op mij en geven mij de kans om verder te evalueren als beloften.": vertelt Kevin. Zelf je transfer melden...
Kevin van Hamme start met vol overgave aan zijn seizoen als tweedejaars junior bij Vive le Velo. 1. Wanneer gestart met het wielrennen en hoe bij de sport terecht gekomen? Ben als 1ste jaar nieuweling begonnen en door de motivatie van mijn vader ben ik gestart met koersen. 2. Hoe kijk je...