Kevin Nobus: Enkele ereplaatsen in interclubs

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Mar 2013 - 19:03
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Kevin Nobus won afgelopen weekend de wedstrijd in Knesselare na een niet optimale voorbereiding op het seizoen.

1.    Hoe blik je terug op vorig seizoen?
Vorig seizoen was het jaar van de bevestiging nadat ik het jaar ervoor nog 8 seizoenszeges behaalde . Het seizoen was voor mij geslaagd ! Ik kon mij vestigen in sommige grotere wedstrijden en kon 1 maal winnen wat als 1e jaars junior zeker en vast niet slecht is .

2.    Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?
Hoogtepunten waren natuurlijk mijn overwinning te Bissegem en mijn dichte ereplaats in tour du Condroz

3.    Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?
Ik ben volle voorbereiding op het nieuwe seizoen geopereerd aan mijn apendix en heb daardoor wat achterstand opgelopen .Maar toen alle problemen van de baan waren kon ik me zonder problemen voorbereiden en klaarstomen voor het nieuwe seizoen . Ook heb ik veel gehad aan de 7-daagse stage in Majorca(Spanje) .

4.    Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?
Voorlopig heb ik daar nog geen zicht op , maar in de grotere wedstrijden zal ik dit al snel merken . Ik hoop vooral vooruitgang gemaakt te hebben in het klimmen !

5.    Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?
Mijn doelstellingen zijn toch wel zo dicht mogelijk eindigen in elke wedstrijd waar ik start en overal mijn uiterste best doen . Ook zou ik me graag mengen in het grotere werk en een aantal ereplaatsen meegraaien in de interclubs .

6.    Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?
Als ik in oktober het seizoen kan afsluiten zonder blessure of miserie gehad te hebben en ik in iedere wedstrijd mijn ding heb kunnen doen dan is het seizoen voor mij al geslaagd

7.    Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?
Kuurne-Brussel-Kuurne was toch 1 van mijn favorieten maar deze was dit jaar afgelast . Ook Moerkerke-Damme , Wortegem-koers en de ster van de Vlaamse Ardennen rij ik zeer graag

8.    Je won ook al een wedstrijd. Had je dit al zo vroeg in het seizoen verwacht?
Aangezien ik de eerste 2 weken van het seizoen niet het super gevoel had en nog niet in de ideale form was had ik dit zeker niet verwacht . Ook met de operatie aan de apendix hebben mij wat op achterstand gezet . Maar nu ik toch al een overwinning heb behaald kan ik niet meer dan tevreden zijn over mijn seizoensstart !

9.    Wat verwacht je van de kampioenschappen?
Het provinciaal kampioenschap wordt dit jaar opnieuw in Ruddervoorde-baliebrugge gereden waar ik woon dat motiveert natuurlijk ! Ik wil zo dicht mogelijk eindigen op ieder kampioenschap zo dicht mogelijk eindigen .