Kenny Delbaere: "Uitkijken naar mijn eerste meerdaagse wedstrijd"

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Aug 2014 - 21:17
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Kenny Delbaere behaalde zijn eerste zege van het seizoen inmiddels en zal in 2015 starten bij het Young Cycling Team.

1. Je behaalde afgelopen weekend je eerste overwinning sinds je bent gestart met het wielrennen. Lang op zitten wachten op deze zege? Ik was dit seizoen niet echt bezig met overwinningen maar toch heel blij dat ik hem kon behalen in Langemark. De conditie stond al een tijdje op peil maar winnen is toch nog iets apart. Ik behaalde als aspirant 13-jaar 2 overwinningen en het was dus al een tijdje geleden dat ik dit opnieuw kon doen.

2. Hoe ben je in het wielrennen terecht gekomen? Ik ben beginnen koersen bij de 12-jarigen nadat ik een koersfiets gekregen had van mijn pepe.  Hij was nog wat te groot maar toch probeerde ik er het beste uit te halen, samen met mijn tweelingsbroer reden we bij de aspiranten maar bij de nieuwelingen bleef ik alleen verder koersen.

3. Ben je tevreden over je seizoen tot nu toe?  Ik kan best tevreden terugkijken op mijn seizoen omdat ik zowel bij grote als gewone wedstrijden goed kan meekoersen vooraan en ik veelal bij de top 10 eindigde.

4. Wat zijn je favoriete parcours en welke is je specialiteit in het wielrennen?  Ik koers graag een iets heuvelachtige parkoers omdat ik bergop goed mijn kracht kan gebruiken. Verder probeer ik nog beter mijn positie te verbeteren om het spurten nog beter te doen

5. Naar welke wedstrijden kijk je verder nog uit? Doelen in deze wedstrijden? Ik ga een meerdaagse wedstrijd koersen in Duitsland, de Youngclassics-Jugendtour van 21 tot 23 augustus. Het wordt mijn eerste meerdaagse en we zien wel wat het wordt. Met een eerste wedstrijd over 80 km , 2de dag tijdrit en dan ook nog een kortere wedstrijd en op de 3de dag ook nog een wedstrijd, dit zal waarschijnlijk toch wel lastig worden maar is voor iedere renner wel hetzelfde. Ik hoop er ook vooraan mee te kunnen rijden want verschillende landen komen naar deze wedstrijd en dus zullen er ook wel andere goede renners zijn om in het oog te houden.

6. Wanneer ga je spreken van een geslaagd seizoen of is het nu al geslaagd voor je? Natuurlijk kan je maar spreken van een geslaagd seizoen wanneer dit helemaal achter de rug is. Met mijn huidige uitslagen ben ik ook al tevreden. Daarom had ik ook al contact met de ploeg van Patrick Verscheuren waar ik volgend seizoen kans krijg om het Young Cycling team te versterken en waar ik de kans krijg om mij verder te ontwikkelen.

Gerelateerde artikels

Vrijdagavond vond de prijsuitreiking plaats van de "Beker van de Vlaamse Ardennen". Het Avia-Crabbé-Westhoek team veroverde 2 podiumplaatsen bij de eerstejaars nieuwelingen. Merten De Wever behaalde de eerste plaats, Kenny Delbaere werd knap 3de.
Kenny Delbaere, renner van Avia - Crabbé Westhoek zal volgend jaar de kleuren van Young Cycling Team verdedigen als eerstejaars junior. "In samenspraak met mijn huidige ploegleider heb ik gekozen voor deze ploeg omdat ik daar de kans krijg om verschillen grote wedstrijden te mogen rijden. Het...
"Vandaag reed ik een wedstrijd in Langemark. We kwamen met 78 renners aan de start voor 9 ronden. Er werd aanvallend gereden maar niets bleef voorop. In de 6e ronde versnelde  Arne Jaques van JR Roeselare en reed ik direct mee en nam over. We kregen onmiddellijk  10 meter waarop we...