Kenny Dehaes wint rit 1 Challenge Mallorca

Door Laurens Deconinck op 3 Feb 2013 - 20:12
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Lotto Belisol mag een nieuwe zege toevoegen aan het lijstje overwinningen in het nog jonge seizoen 2013. In de Trofeo Palma, de eerste rit van de vierdaagse Challenge Mallorca, was Kenny Dehaes de snelste van een spurtend peloton. Hij klopte Farrar, Swift, Petacchi en Ventoso.

Traditioneel is de eerste rit in Mallorca er eentje voor sprinters, met 10 plaatselijke ronden van 11,6 kilometer in Palma. Drie vluchters probeerden tientallen kilometers lang wat voorsprong bijeen te rijden, maar het peloton behield steeds de controle. De laatste vier ronden ging het tempo met een ruk de hoogte in. Lotto Belisol hield zich afzijdig in de debatten, maar zat in blok toch goed vooraan. Kenny Dehaes hield het hoofd koel en sprintte naar zijn eerste UCI-overwinning sinds 2008.

Ritwinnaar Kenny Dehaes: “We wisten dat deze rit meestal op een massasprint uitdraait, dus was voor de koers afgesproken dat we alles op mij zouden zetten, wat dan ook perfect gelukt is. Na een bocht van 180 graden zat de wind de laatste twee kilometer vol op kop, waardoor we vrij lang moesten wachten. Dennis Vanendert loodste ons perfect naar die bocht, maar toen raakte ik Vicente Reynes kwijt. Op 800 meter van de meet zat ik nog vrij ver, maar Gaetan Bille deed een schitterende inspanning om mij weer naar voor te brengen, waar ik mij in het wiel van Farrar kon nestelen. Ik voelde iemand van op links komen, waarna ik besliste om zelf aan te zetten, omdat ik mij in het verleden soms liet insluiten. En gelukkig kon ik stand houden; de puzzelstukjes vielen perfect in elkaar.”

 “Het is al even geleden dat ik een UCI-wedstrijd kon winnen. In 2008 won ik een rit in de Vierdaagse van Duinkerke en in de Ronde van België. Het doet dan ook zeer veel plezier om vandaag met de bloemen te kunnen zwaaien. In de eerste rit van de Tour de San Luis was ik negende geëindigd, maar ik had het gevoel dat er meer in zat. Veel heeft natuurlijk te maken met vertrouwen en eens een eerste zege binnen is, komt de tweede vaak gemakkelijker. Ik blijf hard verder werken en hoop een seizoen zoals in 2008 te kunnen herhalen, daar zou ik meteen voor tekenen.”

 
 Flickr_albumid=[72157632668102420]