Kasper Saver: "De Vlaamse klassiekers vind ik wel bij mij passen"

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Mar 2016 - 19:53
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Kasper Saver mocht voor de allereerste keer in zijn wielercarrière enkele weken geleden het zegegebaar maken. In een spannende spurt behaalde hij in Heestert de zege.

1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer gestart met het wielrennen? Van kleins af aan geïnteresseerd in het wielrennen en veel naar gekeken op de tv. Toen ik 13 jaar was ben ik gestart met het wielrennen.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen 2015 als eerstejaars? Ik kijk redelijk tevreden terug met een paar mooie resultaten maar had toch graag een overwinning gehad.

3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen deze winter? Eerst een maandje gerust en dan beginnen zwemmen en af en toe mountainbiken. Vanaf de kerstvakantie ben ik dan begonnen op de weg te trainen en heb vooral duurtrainingen betwist.

4. Je kende één van de mooiste seizoensstarten die je kan wensen namelijk een zege in het 2e weekend van het seizoen. Verwacht om zo vroeg op het seizoen al op het hoogste plekje te staan op het podium? Ik had het wel gehoopt maar ik had gedacht dat ik het moeilijker ging hebben en dat het een heel tijdje zou duren vooraleer ik die eerste te pakken zou hebben.

5. Wat zijn de doelen voor 2016? Ik wil graag overal goed rijden.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Een renner die graag lastige koersen heeft met wat bergop in maar niet te veel. De Vlaamse klassiekers vind ik wel bij mij passen.

7. Spurt of solo? Waarom? Solo, want je hebt meer tijd om te genieten.

8. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Redelijk goed maar binnenkort op het pk zal ik daar een stuk wijzer in worden.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Door regen en wind met af en toe een korte beklimming.

10. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Tot nu toe nog wel, alleen tijdens de examens is dit wat moeilijk maar op andere momenten valt het goed te combineren.

De snelle vragen
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek : beetje van alles
Favoriete film : Hunger Games
Andere hobby's: zwemmen af en toe
Lievelingseten : pizza
Ochtend- of avondmens : avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine :blondine
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : een combinatie
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Peter Sagan
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Meerdere overwinningen.
 

Gerelateerde artikels

Kasper Saver heeft zijn tweede zege van het seizoen op zijn palmares staan. In Tollembeek kon hij met een verschil van 8 seconden op de nummer 2 Lars Lievens over de meet bollen. "Er waren al vrij vroeg 2 renners ontsnapt maar deze raakten nooit ver. Toen zij teruggepakt waren, waren er...
De 63° GP Bakkerij Soenens in Zwevegem werd gewonnen door Kasper Saver . Het is voor Kasper zijn tweede zege van het seizoen. "Het was een vrij gesloten wedstrijd waarbij ik in de laatste ronde wegreed. Eventjes later kwamen er 2 andere renners bij en ik heb het toen afgemaakt in de...
Kasper Saver was vandaag onze beste landgenoot in Menen - Kemmel - Menen. Kasper was heel de wedstrijd zeer actief vooraan en strandde uiteindelijk net naast het podium op plaats 4. "De eerste 30km van de wedstrijd waren redelijk hectisch. Jammer genoeg was ik een paar km voor de eerste...
Kasper Saver behaalde zijn eerste zege van het seizoen maar tevens zijn allereerste zege ooit.  De tweedejaars nieuweling van Meubelen Gaverzicht-Glascentract won het in de spurt van Enrico Dhaeye in Heestert. "Ik ben weggereden op 2 ronden en half en een  rondje alleen gereden...
De vierde zege van het seizoen van Kasper Saver is een mooie solo. Kasper eindigde met een voorsprong van iets meer dan 1 minuut op de nummer 2, Jacob Ingwersen uit Amerika. "Er reed al vroeg een groep weg van 5man. Ik zat nog in het peloton waar niet hard gereden werd. Ik voelde me niet...
Zondag staat er weer een nieuwe interclub voor junioren op het programma, namelijk de Guido Reybrouck Classic Moerkerke-Damme. Kasper Saver verdedigt er de kleuren van het Meubelen Gaverzicht - Glascentra CT. "Ik denk dat het een zware koers  zal worden als er veel wind staat en dat...