Kamiel Eeman behaalt in Frankrijk zijn allereerste zege

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Mar 2023 - 19:03
Printvriendelijke versie

Kamiel Eeman ( Crabbé Dakwerken - CC Chevigny) won vandaag de  eerste rit van de Tour du Bocage et de l'Ernée 53 in Frankrijk. De renners moesten in totaal 128,7 km afleggen. Het is voor de tweedejaars junior zijn allereerste zege.

"Ik en Jarno Widar hadden afgesproken elkaar te helpen voor de 2 truien. Hij de bolletjestrui en  ik de groene trui. Vervolgens mede door de wind scheurden het peloton en ontstond er groep van 30 renners. Ik en Jarno communiceerden goed en rijden weg met een groep van 7 renners. Jarno zet zich in de laatste kilometer op kop en rijdt iedereen kapot voor de sprint begint. Vervolgens zet Thom aan en kan hem nog kloppen. Ook een goede wedstrijd van rest van de ploeg die prima afstoppingswerk  leverden voor mij en Jarno.": Kamiel.

1 EEMAN Kamiel - Crabbe Toitures - CC Chevigny U19   
3 SCHAPER Joeri - Streetjump-ABLOC   
2  VAN DER WERFF Thom - Gepla-Watersley R+D Road Team   
4 WIDAR Jarno - rabbe Toitures - CC Chevigny U19   

Gerelateerde artikels

Het Lotto Dstny Development Team is al volop bezig met de voorbereidingen richting 2024 want de Belgische continentale formatie heeft reeds elf nieuwe talenten aangetrokken voor volgend seizoen. Met Jarno Widar (17), Kamiel Eeman (17) en Victor Vaneeckhoutte (17) maken drie renners de overstap...