Kamiel Bonneu: "Ik moet nog altijd veel leren"

Door Kurt Vermeerbergen op 21 May 2015 - 19:33
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Kamiel Bonneu was de verrassing op het provinciaal kampioenschap in Limburg. Bij de tweedejaars nieuwelingen kaapte de renner van Sport en Moedig Genk de trui weg. We maken graag even kennis met deze onverwachte winnaar.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik deed het al 3 jaar gewoon met een paar vrienden voor de lol en het ging mij wel altijd goed. Ik wou graag weten hoe goed ik was. De sport deed ik veel liever als voetbal maar bij de voetbal zaten al mijn vrienden dus het was een zeer moeilijke keuze.

2. Je werd provinciaal kampioen van Limburg. Verwacht? Nee totaal niet, ik had als doel het podium. Ik had gedacht dat, dat zelfs al moeilijk ging worden. Het was een hele verassing.

3. Hoe kijk je terug op het Vlaams kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in? Ik ben 2 dagen ziek geweest na zondag. Ik heb mijn training pas woensdag kunnen hervatten maar wel op een rustig tempo. Donderdag was ik nog niet super fit en heb mij dan ook niet laten zien in de koers. Ik ben dan 28ste geworden wat op zich niet slecht was maar heel tevreden was ik niet.

4. Ondanks dat je dus nog maar pas met de wielersport gestart bent, heb je mooie resultaten neergezet. Aan welke punten wil je zeker nog werken dit seizoen? Ik moet nog altijd veel leren tegenover andere jongens die het al langer doen, bijv. in het peloton rijden en het positioneren voor een sprint of zo.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Ik kijk heel erg uit naar de klimkoersen, dat is wat ik graag doe. Ook kijk ik uit naar Herderen omdat het vorig jaar mijn allereerste wedstrijd was daarom  wil ik daar ook wel presteren.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Op het tijdrijden zal ik nog veel moeten trainen. De tijdritten die ik gedaan heb waren niet zo super, maar ja ik had het ook nog nooit gedaan.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Eerder een aanvaller.

8. Spurt of solo? Waarom? Solo, het is toch veel mooier om alleen aan te komen.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Een klimwedstrijd in de zon. Ik haat koude en regen, wind mag er wel zijn.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Als ik in de grote wedstrijden ook kan meespelen voor de winst en ik hoop op toch nog een zege.

Gerelateerde artikels

Kamiel Bonneu behaalde gisteren zijn tweede zege van het seizoen in Florennes. De junior van het Davo CT was in de sprint de snelste van het pak. "Het was een golvend parcours maar toch werd er redelijk rap gereden, ze lieten niemand wegrijden. Ik heb verschillende pogingen gedaan maar...
Kamiel Bonneu staat vanaf 2018 aan de start in de tenue van Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team als eerstejaars belofte. "Ik had een goed gevoel bij de ploeg. Ze spraken me direct aan en natuurlijk rijden ze een mooi programma en is de begeleiding top." Zelf je transfer melden...
Kamiel Bonneu was de verrassing bij de tweedejaars nieuwelingen in Limburg. In de spurt won hij het van zijn ploeggenoot Bas. Vorig jaar in juli is Kamiel gestart met het wielrennen en inmiddels mag hij  zijn allereerste overwinningen vieren met de provinciale kampioenentrui. "Ik had...
Zondag is er het Belgische kampioenschap voor de junioren in Oosterzele. Wij blikken met verschillende renners vooruit op deze wedstrijd. We stelden de renners de volgende vragen: Is het parcours iets voor u? Wat zijn je verwachtingen/wanneer tevreden? Wie zijn voor u de grootste kanshebbers?...
Zondag is er een nieuwe editie van Brussel - Zepperen. Het Home Solution-Soenens Cycling Team gaat er onder andere van start met Kamiel Bonneu. We vroegen aan Kamiel hoe de start van zijn seizoen was en wat hij verwacht van Brussel - Zepperen. "Ik ben begonnen met de oefenkoers in...
Kamiel Bonneu heeft zijn transfer getekend om als junior te starten bij het Davo Cycling Team. "Ik heb gekozen voor Davo omdat de begeleiding er top is en ze rijden een mooi programma. Ik wil ook Sport en Moedig Genk bedanken voor het mooie jaar en de kansen die ik kreeg van hun.":...