Kamiel Bonneu: "Ik moet nog altijd veel leren"

Door Kurt Vermeerbergen op 21 May 2015 - 19:33
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Kamiel Bonneu was de verrassing op het provinciaal kampioenschap in Limburg. Bij de tweedejaars nieuwelingen kaapte de renner van Sport en Moedig Genk de trui weg. We maken graag even kennis met deze onverwachte winnaar.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik deed het al 3 jaar gewoon met een paar vrienden voor de lol en het ging mij wel altijd goed. Ik wou graag weten hoe goed ik was. De sport deed ik veel liever als voetbal maar bij de voetbal zaten al mijn vrienden dus het was een zeer moeilijke keuze.

2. Je werd provinciaal kampioen van Limburg. Verwacht? Nee totaal niet, ik had als doel het podium. Ik had gedacht dat, dat zelfs al moeilijk ging worden. Het was een hele verassing.

3. Hoe kijk je terug op het Vlaams kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in? Ik ben 2 dagen ziek geweest na zondag. Ik heb mijn training pas woensdag kunnen hervatten maar wel op een rustig tempo. Donderdag was ik nog niet super fit en heb mij dan ook niet laten zien in de koers. Ik ben dan 28ste geworden wat op zich niet slecht was maar heel tevreden was ik niet.

4. Ondanks dat je dus nog maar pas met de wielersport gestart bent, heb je mooie resultaten neergezet. Aan welke punten wil je zeker nog werken dit seizoen? Ik moet nog altijd veel leren tegenover andere jongens die het al langer doen, bijv. in het peloton rijden en het positioneren voor een sprint of zo.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Ik kijk heel erg uit naar de klimkoersen, dat is wat ik graag doe. Ook kijk ik uit naar Herderen omdat het vorig jaar mijn allereerste wedstrijd was daarom  wil ik daar ook wel presteren.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Op het tijdrijden zal ik nog veel moeten trainen. De tijdritten die ik gedaan heb waren niet zo super, maar ja ik had het ook nog nooit gedaan.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Eerder een aanvaller.

8. Spurt of solo? Waarom? Solo, het is toch veel mooier om alleen aan te komen.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Een klimwedstrijd in de zon. Ik haat koude en regen, wind mag er wel zijn.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Als ik in de grote wedstrijden ook kan meespelen voor de winst en ik hoop op toch nog een zege.

Gerelateerde artikels

Kamiel Bonneu heeft zijn transfer getekend om als junior te starten bij het Davo Cycling Team. "Ik heb gekozen voor Davo omdat de begeleiding er top is en ze rijden een mooi programma. Ik wil ook Sport en Moedig Genk bedanken voor het mooie jaar en de kansen die ik kreeg van hun.":...
Kamiel Bonneu had vandaag een aanrijding met een wagen op training. Kamiel kwam ten val en brak hierdoor zijn sleutelbeen. Hierdoor is Kamiel minstens 4 weken out.  
Kamiel Bonneu was de verrassing bij de tweedejaars nieuwelingen in Limburg. In de spurt won hij het van zijn ploeggenoot Bas. Vorig jaar in juli is Kamiel gestart met het wielrennen en inmiddels mag hij  zijn allereerste overwinningen vieren met de provinciale kampioenentrui. "Ik had...
Kamiel Bonneu bezorgde het Davo Cycling Team zijn eerste zege van het seizoen. In Drieslinter gingen ze van start met 130 junioren. "Ik had een goed gevoel aan het begin van de wedstrijd. Ik had al eens geprobeerd weg te raken maar dat lukte niet. Ze gaven niemand ruimte, dat kwam ook een...
Kamiel Bonneu zal in 2020 voor GM Recycling Team rijden. Kamiel reed de voorbije 2 jaar voor Home Solution - Soenens CT. Hij werd recent op het BK voor beloften nog zevende. "Ik heb gekozen voor het GM recycling team omdat ze een zeer mooi uitgebreid programma rijden. Ik hoop dat ik mij hier...
Kamiel Bonneu heeft vandaag de laatste manche van de beker van België gewonnen in Jemeppe. Kamiel kon solo naar zijn 5e seizoenszege rijden. "Ik had geen goed gevoel in het begin van de koers en zat dan ook niet mee met de goede vlucht. In de heuvelzone kwam ik er eindelijk wat door en ben...