Julian Siemons: "Ik kijk uit naar de cross in Antwerpen"

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Dec 2017 - 20:14
Printvriendelijke versie

Julian Siemons heeft zijn overstap naar de beloften goed verteerd. Julian kon al in verschillende crossen een plaats in de top 10 behalen.

1. Hoe kijk je terug op je eerste maanden als eerstejaars belofte? Tevreden?
De eerste maanden als eerstejaars belofte zijn al goed verlopen, met in het begin van het seizoen enkele uitschieters. Momenteel is de vorm iets minder, maar die is terug in stijgende lijn aan het gaan.

2. Je hebt gekozen om zowel te starten in A-crossen als B-crossen. Hoe maak je voor jezelf de selectie?
In de B-crossen kan ik voor een top 10 plaats rijden en in de A-crossen is het een zaak van sterker te worden door de zwaardere parcoursen. Ik houd me bezig met mijn leeftijdsgenoten in de uitslagen van de A-crossen. Verder zoek ik de A-crossen uit die me goed liggen en de B-crossen zijn dan goed voor de moraal.

3. Hoe was het provinciaal kampioenschap in Vorselaar? Tevreden?
Deze wedstrijd ligt me zeer goed en ik heb daar een mooi resultaat gereden. Ik werd 4e in het provinciaal kampioenschap van de beloften, wat ik wel een goed resultaat vind. Jammer dat ik net naast het podium val, maar er komen nog kansen.

4. Binnenkort is er de drukke eindejaar periode voor u als crosser. Hoe kijk je hier naar uit?
Ik zal niet zo heel veel crossen meepikken. In Loenhout zal ik zeker starten en misschien pik ik nog een wedstrijd mee in het buitenland voor een betere startplaats op het BK.

5. Na welke cross kijk je nog uit? Waarom?
Ik kijk nog uit naar de cross in Antwerpen, omdat dit dicht bij huis is en omdat het parcours me heel goed ligt. In het zand crossen kan ik altijd nog iets meer.

6.  Wanneer is je seizoen eind februari geslaagd?
Een goede uitslag op het BK zou het compleet maken. Voor de rest wil ik nog goed presteren in de crossen dicht bij huis, zoals Oostmalle.

7. Je bent één van de crossers die niet gemakkelijk sprint over de balken. Waarom deze keuze? Kan je het niet? Durf je niet?
Vroeger hadden we een fietsgroepje in de straat en we hadden een parcours gebouwd in de wei over ons huis. We hebben veel geleerd in die wei, maar balken springen heb ik daar eerder afgeleerd. Ik ging overkop bij het springen van de balken en ik brak mijn pols (dubbele polsbreuk). Sindsdien blijft dat altijd in mijn hoofd spoken als ik balken wil springen. 

8.  Als wat voor type crosser zou je uzelf omschrijven?
Ik ben een type dat zeer goed uit de voeten kan op snelle omlopen, zand en technische passages in het bos liggen me perfect. Voor de echte modder crossen mis ik nog wat power. Omlopen waar het slijk heel glad ligt moeten me ook liggen. Als de techniek een rol gaat spelen dan voel ik me in mijn sas.
 

Gerelateerde artikels

In Vorselaar werd er gestreden voor de provinciale titels van Antwerpen in de categorieën Elite2 &3 en beloften. De truien waren Julian Siemons (elite 2), Joachim Van Looveren (U23) en Kristof Cop (elite3). Julian Siemons won eveneens solo de wedstrijd. Het is voor Julian zijn tweede zege in...
Na zijn sterk staaltje in Kessel toonde Julian Siemons zich opnieuw van zijn sterkste kant gisteren in Wiekevorst. Na enkele rondes kwam hij op kop en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen. Een mooie 2 op 2 voor de renner van het Van Den Plas- Hepa Cycling Team. "Mijn start was echt goed....
Gisteren werden de provinciale kampioenschappen van Antwerpen verreden in Vorselaar. Aan de start de twee uittredende provinciale kampioenen Julian Siemons (elite 2) en Joachim Van Looveren (U23) , beiden van het Van Den Plas - Hepa Cycling Team. Na een uur wedstrijd met de nodige regenbuien konden...
Zaterdag vond in Vorselaar het provinciaal kampioenschap veldrijden plaats voor elite 2 en beloften. De wedstrijd werd in een spannende finale gewonnen door Julian Siemons. Het is voor de elite 2 zijn derde provinciale titel op rij. Bij de beloften was de titel voor Wout Janssen. Het Van den Plas...
Met 60 beloften aan de start in Kasterlee beloofde het een mooie en spannende wedstrijd te worden. De eerste wedstrijdhelft domineerde Len Dejonghe de wedstrijd waarna Julian Siemons de rol van leider overnam. Voor de plaatsen 2 tot en met 5 werd het nog een spannende strijd tussen Len Dejonge (2...
Elite2 renner Julian Siemons kwam gisteren in Heerde (Nederland) op de Internationale Cyclocross Heerderstrand zwaar ten val in de laatste ronde. Het verdict luidt 2 gebroken nekwervels en alvast 6 weken rust. 1. Je eindigde gisteren in Nederland op een 5e plaats. Hoe verliep de wedstrijd? Ik...