Jude Chamberlain : "Graag een podiumplaats behalen"

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Mar 2024 - 20:29
Printvriendelijke versie

De Brit Jude Chamberlain is nieuw in de ploeg van de Dijlespurters maar heeft al wel enkele passages in België gehad. We ontmoeten de eerstejaars belofte tijdens zijn training en spraken met hem in een wielercafé in Duffel.

Wie ben je en vanaf wanneer koers je ?
Ik ben afkomstig van Milton Keynes, een moderne, nieuwe stad op 50km ten noorden van Londen. Ik ben 19j en dus eerstejaars belofte. Al op mijn 5j zat ik op een racefiets want mijn vader is een groot koersfanaat. Vanaf mijn12j reed ik wedstrijden in Engeland. Ik reed er voor verschillende ploegen maar dit is het eerste jaar bij een Belgische ploeg.

Hoe ben je bij de Dijlespurters terechtgekomen ?
Ik heb mezelf bij verschillende ploegen aangeboden. De meeste ploegen beloven veel en hebben een grote kern. Ik wist dat ik bij hen minder kansen zou krijgen. Daarom ben ik graag op het aanbod van jullie ingegaan, ook omdat ik een goed gevoel had bij de contacten met het management van de ploeg.

Hoe valt de ploeg tot hiertoe mee ?
Ik heb vorige week zaterdag de meeste jongens gezien tijdens een ploegtraining in Nederland. Wat me opvalt is dat er een goede sfeer hangt tussen de renners en dat iedereen zijn best doet om me te leren kennen. Ook de begeleiders stonden klaar voor mij. Kortom, het was een positieve ervaring en ik zie ernaar uit met hen te racen en een positieve bijdrage voor de ploeg te bieden.

Wat zijn je ambities dit seizoen en wat zijn je grootste kwaliteiten ?
Zoals gezegd wil ik iets voor de ploeg betekenen en concreet zou ik graag dit jaar een podiumplaats behalen. Vorig jaar haalde ik in België een 4de plaats in Halen en het jaar ervoor als eerstejaars junior een overwinning in Mesen. Ik besef dat ik nu tegen grotere motoren zal moeten opboksen maar ik zie met vertrouwen het komende seizoen tegemoet. Mijn kwaliteit ligt zeker niet in het tijdrijden (en dat is raar voor een Engelse renner) maar ik koers graag agressief en ga zoveel mogelijk mee in een ontsnapping. Ik hou van harde koersen en verteer een helling tot 3 km. Ik ben ook benieuwd hoe ik tot mijn recht kom op de kasseien. Normaal gezien moet dat één van mijn pluspunten zijn.

Waar woon je en hoe verlopen je trainingen ?
Ik woon samen met enkele andere buitenlandse renners in Tielt-Winge. We koken er zelf en ik heb mijn eigen wagen meegebracht om mijn verplaatsingen te doen. Mijn vader is eigenlijk mijn trainer en dat is goed want hij kent me natuurlijk door en door. Mijn trainingen werk ik af in het Hageland maar ik kom ook al eens langs de verschillende dijken tot in Mechelen en verder. Ik heb ook al afgesproken met teamgenoten van de Dijlespurters om samen trainingen af te werken.

"We hopen dat Jude zich dit jaar verder ontplooit als wielrenner en dat hij competitieve wedstrijden kan rijden en mooie resultaten kan behalen. We steunen hem in ieder geval ten volle hierin en willen hem het ideale kader bezorgen om zijn carrière verder te lanceren.": aldus zijn ploegleider Koen Haemels.

Interview : ploegleiding  Dijlespurters/ Koen Haemels