Josse Van Ransbeeck: "Ik wil dit seizoen aan mijn explosiviteit werken en aan mijn snelheid"

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Mar 2018 - 20:16
Printvriendelijke versie

Josse Van Ransbeeck heeft inmiddels zijn eerste zege van het seizoen op zak. In Staden reed hij solo naar de zege wat zijn tweede zege ooit was. Hoog tijd dus om is kennis te maken met deze eerstejaars junior van CT Van den Hauwe-Gentse Velosport,

1. Welk waren voor u de hoogtepunten van het wegseizoen 2017?
De hoogtepunten van 2017 waren mijn 3e plaats in de beker van België te Nederhasselt ,vooral omdat ik juist van stage kwam en daardoor niet zo'n hoge verwachtingen had. Een ander hoogtepunt van mijn seizoen was mijn overwinning in Wetteren. Ik had in de loop van het seizoen al een paar keer net naast een overwinning gegrepen en mijn geloof in een zege was stilaan aan het verwateren, maar die dag waren er wat meer van mijn vrienden gekomen en dat gaf me een boost van vertrouwen.

2. Ben je tevreden over vorig seizoen of had er meer ingezeten?
Conditioneel ben ik wel tevreden over vorig seizoen. Ik heb een vrij constant seizoen gereden en daar ben ik wel blij om maar er zat veel meer in volgens mij. Ik heb het vaak in de afwerking laten zitten, daar moet ik wel nog aan werken.

3. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Wil/kan je hierin nog verbeteren ?
Tijdrijden is iets wat ik zeer graag doe en is iets waar ik zeker nog progressie op wil en kan maken. Het enige nadeel is dat ik geen tijdritfiets heb en dat is wel heel jammer. Ik denk wel dat tijdrijden een van mijn capaciteiten is.

4. Hoe zagen de voorbereidingen eruit naar seizoen 2018?
Ik heb niet zo een goede winter gehad. Ik ben er wat laat aan begonnen dus had ik veel twijfels in het begin van het seizoen zeker als ik nog eens ziek werd en zo de eerste wedstrijd van het seizoen moest missen.

5. Op welke punten hoop je dit jaar vooruitgang te maken?
Ik wil dit seizoen aan mijn explosiviteit werken en aan mijn snelheid. Ook wil ik mij verbeteren in de klimkoersen.

6. In Staden was het enkele weken geleden onmiddellijk bingo voor u met een sterke solo. Verwacht om dit te kunnen doen? Geeft dit nu extra vertrouwen voor de rest van het seizoen?
Ik had het zeker niet verwacht om zo vroeg in het seizoen al zo goed te zijn zeker als eerstejaars junior in mijn eerste koers van het seizoen. Ik heb mijzelf verrast. Deze zege geeft mij wel zelfvertrouwen in de rest van het seizoen.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Ik zou mezelf omschrijven als een tijdrijder/hardrijder /klimmer. Ik hou het meest van de zwaardere koersen met slecht weer dan kan ik altijd iets meer.

8. Welke doelen heb je voorop gesteld voor seizoen 2018?
Ik had als hoofddoel een zege behalen en deze is al bereikt na 1 wedstrijd. Voor de rest wil ik mij graag eens tonen in de wat grotere en zwaardere wedstrijden maar vooral veel leren in mijn eerste jaar als junior.

Gerelateerde artikels

Josse Van Ransbeeck behaalde gisteren in Staden zijn tweede zege in zijn 5-jarige wielercarrière. Hij kwam solo over de meet met een voorsprong van ruim 30 seconden. "Ik had voor vandaag veel twijfels of ik zou starten vandaag, maar mijn trainer Steven de Landtsheer wist mij te overtuigen...
De twee vrienden Josse Van Ransbeeck en Willem Malfait zullen vanaf volgend seizoen in de tenue rijden van het Isorex CT. Reeds zes jaar koersen Willem en Josse  samen bij de Gentse Velosport. Omdat er enkel nog met de dames wordt gewerkt, moest er uitgekeken worden naar een andere ploeg....
Josse Van Ransbeeck behaalde een straffe allereerste zege in zijn 4e koersjaar. Josse kwam in Wetteren solo aan met een voorsprong van maar liefst 4.25 minuten. "Ik voelde mij voor start niet zo super en merkte dat ik bij elke versnelling meteen gevolgd werd.  Op 25 km van de meet kreeg...