Jordy Vermeire: "Ik heb er geen spijt van dat ik het niet probeerde als prof"

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Apr 2015 - 21:29
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jordy Vermeire keerde dit seizoen terug naar zijn oude ploeg 'KVC Deinze'. Ondanks dat hij volgens sommige een stap onterecht terug zet, wist de belofte zijn eerste zege te laten optekenen.

1. Blik je tevreden terug op je seizoen 2014? Over mijn seizoen 2014 ben ik zeker meer dan tevreden. Desondanks een hele slechte start van het seizoen waarbij ik pas eind mei op niveau kwam maakte ik er uiteindelijk toch nog een mooi seizoen van. Met 6 overwinningen en een goede 30-tal top 10 plaatsen.

2. Hoe verliepen de voorbereidingen naar het seizoen toe? Tevreden? Mijn voorbereidingen op het seizoen 2015 zijn goed verlopen. Ik pakte het volledig anders aan dan vorige winter waarbij ik veel te veel trainde. Ik heb nooit veel training nodig gehad om een goede basisconditie te hebben. Ik heb deze winter terug volledig getraind waar ik me het beste bij voel en dat is weinig dagen per week trainen maar de dagen dat ik trainde wel goed trainen. Aan elke dag 4 uur gaan fietsen in het wiel heb ik niks van effect. Beter de helft trainen dan maar goed trainen. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Ik heb alleen trainingen op de fiets gedaan deze winter en af en toe ging ik eens een uurtje zwemmen.

3. Je won de beloftewedstrijd in Moorslede. Verwacht om zo vroeg op het seizoen al een zege binnen te halen? In tegenstelling tot vorig jaar win ik dit jaar 2,5 maand vroeger dat vorig jaar wat zeer aangenaam is. Mijn seizoen is 3 weken later gestart doordat ik met de gezondheid wat sukkelde. Ondertussen ben ik dit seizoen reeds tweemaal geopereerd aan een kleine ingreep wat een beetje trainingsachterstand deed oplopen maar al bij al viel dat goed mee.

4. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Ik heb dit seizoen geen specifieke doelen. Ik wil vooral goed zijn in de zomerperiode zoals elk jaar tussen juni en september.

5. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Daar heb ik weinig ervaring me. Nochtans zou het me goed moeten liggen aangezien alleen rijden mijn sterkste punt is. Ik zal normaal dit jaar geen tijdritten en rondes afwerken. Ik besloot vanuit mezelf om dit jaar het grotere werk te laten vallen en me meer te concentreren op vooral gewone koersen.

6. Aan welke buitenlandse wedstrijden zou je willen deelnemen en waarom? Ik heb geen doelen meer in het buitenland. Bij Soenens heb ik mooie wedstrijden mogen rijden wat zeer tof en leerrijk was maar de combinatie met werken was het te moeilijk om op te boksen tegen renners die hele dagen voor de koers leven. Ik denk ook niet dat ik voldoende capaciteiten had om het tot profrenner te maken dus besliste ik om in combinatie met mijn werk het regionale circuit voornamelijk ging combineren.

7. Hoe combineer je u werk met het wielrennen? Ik ben reeds 3,5 jaar zelfstandig. Ik heb dus nooit alles voor mijn sport kunnen doen maar daar zoek in geen excuses achter want daar heb ik tenslotte zelf voor gekozen ook. Ik kan mijn werk redelijk goed regelen met mijn koersen al moet ik dikwijls na de uren nog gaan trainen wat het soms moeilijk maakt om voldoende te rusten. Vandaar ik minder train maar wel iets harder.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik ben een aanvallend type die goed alleen kan rijden. Ik heb geen sprint in de benen dus om resultaten te rijden moet ik kunnen aanvallen.

9. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben op het gebied van koersen toch wat bijgelovig, niets komt per toeval. Ik heb geen speciale dingen waar ik op let of doe voor een wedstrijd buiten dat ik in mijn helmen enkele geluksbrengers heb hangen.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik zal tevreden zijn over dit seizoen als ik een constant seizoen gereden heb met enkele overwinningen.

11. Is prof worden nog een droom? Ik heb nooit veel in mezelf geloofd om prof te worden, het zou natuurlijk altijd tof zijn geweest maar zoals het nu is ben ik ook tevreden. Om prof te worden moet je er alles voor doen en daar heb ik te weinig tijd en rust voor. Ik heb de afgelopen 3 jaar voor Soenens gereden waar we een mooi programma konden rijden maar ik maakte voor mezelf uit dat ik niet sterk genoeg was. Ik besloot dan om terug te keren naar mijn vorige ploeg waar ik nu voor rijd. Ik kan daar mijn eigen ding doen en koersen zonder stress. Niks moet alles mag. In combinatie met werken lukt dit goed. Ik kreeg veel kritiek van mensen nadat ik terugkeerde naar Deinze wat toch een kleinere ploeg is en dat ik nooit probeerde hogerop te geraken maar dat is en blijft een keuze die je zelf moet maken en daar heb ik nog geen spijt van.
 

Gerelateerde artikels

Met 52 elite z.c./u23 werd er gestart in Merelbeke voor 25 ronden van 4,4km. Jordy Vermeire beschikte over de sterkste benen en reed solo naar de zege. Hij had bij aankomst een voorsprong van 39 seconden op Joeri Stallaert. "Van in begin van de wedstrijd geraakte een groepje van 6 man weg...
Met 65 beloften werd er gestart in Pittem voor 19 ronden van 6,2 kilometer. K.V.C Deinze renner Jordy Vermeire toonde zich de sterkste en de snelste. "Van in het begin waren er veel aanvalspogingen maar deze werden telkens teniet gedaan. Na zo'n 40km wedstrijd geraakten we met 6...
Dinsdagavond moesten de beloften en elite zc. 18 ronden afleggen in Zomergem om de winnaar van de wedstrijd te bepalen. Jordy Vermeire kwam solo over de streep nadat hij zijn metgezel in de laatste ronde kon afschudden. "Gisteren kwamen we met 104 renners aan de start. Van in het begin...
De beloftewedstrijd in Moorslede werd gewonnen door Jordy Vermeire van KVC Deinze. Het is voor Jordy zijn eerste zege van het seizoen. "Er waren 73renners vandaag. Van in het begin was het een aanvallende wedstrijd en het was wat gokken vooraleer de juiste aanval vertrok, zoveel mogelijk...
Na 113 km mocht Jordy Vermeire vandaag in Moorslede het zegegebaar maken. In totaal passeerden 48 ezc/u23-renners de inschrijvingstafel. "In het begin van de wedstrijd had ik een minder gevoel. Ik had nog wat last van stijve spieren nadat ik vrijdagavond in Ardooie gekoerst had in slecht...
Jordy Vermeire mocht gisteren in het West-Vlaamse Staden opnieuw het zegegebaar maken. In totaal gingen 30 renners van start voor 110 km. "Gisteren was de wedstrijd van in het begin al snel opengebroken met vele aanvalspogingen doordat er alle ronden meerdere premies te verdienen vielen....