Jordi van Dingenen: "Uiteindelijk kwam die grote zege toch"

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Jan 2015 - 20:39
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jordi van Dingenen maakt de overstap van Balen BC naar Vastgoedservice - Golden Palace als eerstejaars belofte. Jordi krijgt de kans om te leren en te groeien in de ploeg.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? De mooiste momenten van mijn seizoen waren toch wel met voorsprong de Nation Cup in Kroatië en mijn zege in La Phillipe Gilbert. In Kroatië heb ik heel veel ervaring op gedaan in internationaal gezelschap en met een 7e plaats in de lastigste etappe en een 12e plaats in het algemeen klassement mag ik daar toch tevreden op terugblikken. Mijn zege boven op La redoute was vooral een opluchting dat ik het nog kon.

2. Vond je uw seizoen geslaagd?  Mijn seizoen is in mijn ogen niet echt geslaagd. Ik was heel goed begonnen aan het seizoen met een 4e plaats in Kuurne en een 3e in Moerkerke-Damme. Nadat ik van Kroatië terug ben gekomen zijn de uitslagen toch wel een tijdje uit gebleven. Dit had ik toch wel anders gehoopt. Als 2e jaars junior moet je uitslagen kunnen voorleggen naar de belofte toe en die waren er niet. De innerlijke druk die ik mezelf dan oplegde was dan ook niet echt bevorderlijk naar de uitslagen toe. Je koerst nerveuzer om dat je echt wil. Uiteindelijk kwam die grote zege er dan toch.

3. Had je ook tegenslagen afgelopen seizoen? Wat weinigen weten is dat ik na Kroatië lang heb liggen sukkelen met mijn knie. Het was geen erge blessure, want ik kon er alles met blijven doen, maar het irriteerde toch en daar ben je toch wel mee bezig tijdens training en koers. Dan heb ik ook wel redelijk wat valpartijen en lekke banden op slechte momenten gekend in de koers, maar dat maakt iedereen wel mee denk ik.

4. Je won één van de zwaarste klimwedstrijden van het seizoen, namelijk La Philippe Gilbert. Wil je van klimmen u handelsmerk maken? Voor een echte ras klimmer heb ik niet de juiste bouw denk ik. Als je kijkt naar de echte klimmers die jongens zijn echt graatmager. Zo zal ik nooit zijn. Ardennenkoersen moeten me wel liggen denk ik maar dat zal de toekomst uitwijzen. Bij de belofte kan er nog veel veranderen.

5. Je prestaties werden beloond met een contract bij Vastgoedservice – Golden Palace. Tevreden? Ja, Zeer tevreden! Ik ben Vastgoedservice-Golden Palace heel dankbaar dat ik deze kans krijg. In deze ploeg ben ik misschien wel de jongste, maar ik kan heel veel leren van de andere renners. Ik krijg ook de kans om te groeien in deze ploeg.

6. Is de combinatie hoge school/werk en wielrennen moeilijk? Hoe combineer je deze? De combinatie is niet makkelijk, maar ik denk wel dat ze haalbaar is. De tijd dat je niet in school zit ga je trainen. Het is ook allemaal een beetje een kwestie van plannen. Het is misschien een klein “nadeel” ten opzichte van andere renners die kunnen leven als een prof, maar een diploma is ook belangrijk in mijn ogen.

7. Hoe verlopen de voorbereidingen naar de opbouw van het nieuwe seizoen? Verwacht je een moeilijke overstap van junior naar belofte? De voorbereiding verloopt tot nu toe vrij goed. Ik denk dat de overstap vooral in het begin niet makkelijk gaat zijn. Het gaat sowieso aanpassen zijn. Ik hoop dat ik de overstap goed kan verteren maar dat is niet evident. We zullen wel zien .

8. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Ik ben niet echt bijgelovig. Ik rij wel altijd met een hangertje aan mijn helm dat mijn tante en oma voor mij gekocht hebben in Lourdes. Of mij dat bijgelovig maakt weet ik niet.

9. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Ik persoonlijk vind klassiekers het tofste. Al vind ik rondjes ook wel tof, paar dagen weg met de ploegmaten. Je hebt ook elke dag een nieuwe kans om er iets van te maken.

10. Wat betekent koers in je leven en welke plaats neemt het in? Koers is zeker belangrijk voor mij, maar het belangrijkste weet ik niet. Het kan ook direct gedaan zijn met koersen, kijk maar naar Niels Albert. Familie en vrienden zijn voor mij ook heel belangrijk. Koersen is momenteel nog steeds mijn hobby. Het neemt heel veel tijd in beslag maar dat is allemaal met veel plezier.

Gerelateerde artikels

Jordi Van Dingenen zal volgend jaar als eerstejaars belofte aan de slag gaan bij Vastgoedservice - Golden Palace Cycling Team. Jordi won dit seizoen loodzware klimwedstrijd La Philippe Gilbert. "Ik kan veel ervaring opdoen bij deze ploeg en kan ook veel leren van de oudere renners in de ploeg....
Jordi van Dingenen heeft vandaag solo de 4e etappe van de ronde van Luik gewonnen! Jordi was de hele dag in de ontsnapping samen met o.a. ploeggenoot Alexander Geuens. "In het begin van de wedstrijd direct met 18 man weg gereden en heel de dag weg gebleven. Laatste klimmetje weggereden en...
Met 76 junioren passeerden ze in Hulshout de inschrijvingstafel voor 25 ronden van 3 kilometer. Na enkele ronden kwam de wedstrijd in de broeierige hitte op gang wanneer de eerste ontsnappingspogingen op gang kwamen. Nog voor half wedstrijd ontstond er vooraan een kopgroepje dat uiteindelijk 11...
  Jordi van Dingenen uit Geel maakt de overstap van nieuweling naar junior. Jordi blijft zijn ploeg, Balen BC trouw. 1. Hoe blik je terug op je wielerseizoen als tweedejaars nieuweling? -Ik ben vorig jaar iets later begonnen aan het seizoen en had dus in het begin wat koersritme tekort...
"In het begin van de koers waren er kleine uitvalspogingen maar nooit echt een serieuze kopgroep gevormd. Op de 2e GPM is er een mooie kopgroep weg gereden, waar ik niet bij zat. Op de Niaster heb ik de sprong proberen te maken maar ben er niet bij geraakt. Dan heb ik alle klims mijn eigen tempo...
Jordi van Dingenen mocht vandaag het zegegebaar maken in Ellignies-sainte-Anne. Het is voor Jordi zijn tweede zege als belofte na zijn wist vorig jaar in de ronde van Luik. "In het begin van de koers direct met 6 weg gereden. Daar is Niels de Rooze uit weg gevallen door een platte band....