Jordi Meeus: "Ik wil vooral sterker worden dit seizoen"

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Mar 2015 - 18:22
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

‎Jordi Meeus toonde enkele weken geleden in Outrijve nogmaals dat hij over sterke spurtcapaciteiten beschikt. Voor de eerstejaars junior van Balen BC is dit het bewijs dat hij de overstap naar junior vlot heeft gemaakt.

1. Hoe verliepen de voorbereidingen naar het seizoen toe? Tevreden? De voorbereiding op het seizoen is heel goed verlopen. Ik heb sinds het einde van vorig seizoen een nieuwe trainer: Dries Hollanders. Normaal zouden de trainingen starten op 1 november maar dat is 2 weken verlaat omdat de schroefjes uit m'n knie nog verwijderd moesten worden. Voor de rest is het heel goed verlopen.

2. Je won onmiddellijk één van de eerste wedstrijden in het prille seizoen. Had je dit verwacht?  Hoe beleefde je de wedstrijd?  Ik had verwacht dat ik meteen op een goed niveau zou rijden maar dat ik ook meteen zou winnen had ik niet verwacht. Onder de wedstrijd had ik een goed gevoel. Ik ben een paar keer mee geschoven in een ontsnapping tot we met een groepje van 10 voorop raakten. Ik wist dat ik snel ben aan de meet en kon het afmaken in de spurt.

3. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Ik wil heel het seizoen op een constant niveau rijden en me laten zien in de grote koersen. Ik zou graag geselecteerd worden voor Parijs-Roubaix, maar als eerste jaars junior zal dat niet makkelijk worden.

4. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Mijn tijdrit capaciteiten zijn niet slecht. Ik heb al een paar mooie uitslagen kunnen rijden op de kampioenschappen. Het blijft wel even afwachten hoe het gaat bij de langere afstanden.

5. Aan welke buitenlandse wedstrijden zou je willen deelnemen en waarom? Als buitenlandse wedstrijden zou ik graag Parijs-Roubaix en Driedaagse van Axel rijden. Dit zijn wedstrijden met kasseien en dat ligt me wel.

6. Hoe combineer je u studies met het wielrennen? Ik zit in Mol op school en daar gaan we dinsdag en donderdag namiddag trainen. 

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik ben een all-rounder. Alleen lange beklimmen liggen me niet, maar voor de rest kan ik op elk parcours uit de voeten.

8. Als aspirant 14 jaar was je goed voor maar liefst 17 zeges. Is dit een stille droom om dit persoonlijk record te breken? Niet echt, het is natuurlijk fijn om te winnen maar het aantal overwinningen vind ik op dit moment niet zo belangrijk. Ik wil vooral sterker worden en me laten zien in de belangrijke wedstrijden.

9. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Zoals ik eerder al zei: misschien hier of daar nog eens een overwinning en als ik mee de koers kan maken in de belangrijke wedstrijden ben ik dik tevreden.

Gerelateerde artikels

Jordi Meeus mocht opnieuw zijn sprinttalenten tonen in Werken (Kortemark). Voor Jordi is het inmiddels zijn 2e zege van het seizoen. "We stonden met een kleine 90 renners aan de start in Werken voor 16 rondjes van ongeveer 5 kilometer. Er werd onmiddellijk goed gekoerst met veel...
Ruben Apers, Alex Colman, Rune Herregodts en Tuur Dens waren de smaakmakers op het Belgisch kampioenschap voor beloften. De 4 reden meer dan 100 km voorop tot ze werden gegrepen in de slotkilometers. In de daaruit volgende spurt was Jordi Meeus de snelste. Zilver en brons was er voor Arne Marit en...
In Mol - Heidehuizen organiseert Balen B.C elk jaar hun clubkampioenschap. Tussen de kampioenschappen van de nieuwelingen/dames en juniores mochten de allerkleinsten enkele rondjes rijden over het 3 kilometer lange parcours. Bij de nieuwelingen was de overwinning voor  Jordi Meeus voor Jasper...
In het Brabantse Tielt-Winge was er de kermisprijs Cycling Team Tilt voor nieuwelingen. Jordi behaalde in een spurt met 2 zijn 4e zege van het seizoen. "Met een man of 70 aan de start op een mooi glooiend parcours. Na 4 ronden, iets voor halfkoers, op de steilste helling goed doorgetrokken en een...
Slechts 33 renners in Limburg voor het Provinciaal Kampioenschap voor nieuwelingen te Zonhoven. In het begin vd wedstrijd gebeurde er niet al te veel. Enkele aanvalspogingen maar deze droegen nooit lang. Halfweg wedstrijd kregen we een 10-tal renners aan de leiding waaronder de meeste favorieten....
Jordi Meeus heeft zijn eerste wegseizoen van het seizoen binnen. Jordi was in de spurt de snelste van 5. "We stonden met 44 renners aan de start. De eerste rondes werd er veel gedemarreerd maar niemand raakte weg. Na 25km ging in zelf aan met 4 renners in m'n wiel en we kregen meteen...